Este vorba despre satul Murani din comuna Pișchia și despre comunele Dudeștii Vechi și Șandra.
Restricțiile impuse de către DSVSA Timiș sunt următoarele:
- se interzice popularea exploatațiilor non-profesionale în care au evoluat focare de pestă porcină africană pe o perioadă de 6 luni ;
- repopularea se va putea face numai după notificarea DSVSA Timiș.
- rămân în vigoare toate măsurile de prevenire a introducerii virusului pestei porcine africane pe teritoriul județului Timiș.
- suinele să fie identificate;
- mișcarea animalelor se va efectua numai după solicitarea avizului sanitar veterinar la DSVSA Timiș;
- întocmirea documentelor sanitar-veterinare de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit de la Circumscripția Sanitară Veterinară de Asistență.
„În zona de protecție și în zona de supraveghere au fost inspectate toate exploatațiile nonprofesionale de suine în care s-a efectuat examenul clinic, medicii veterinari au măsurat temperatura corporală la toți porcii din localitățile respective. În urma inspecţiilor și a examenelor clinice nu au fost constatate modificări ale stării de sănătate ale suinelor”, a transmis dr. Alin Flavius Nicoară, directorul DSVSA Timiș.
Instituția va lua toate măsurile care se impun în conformitate cu actele normative în vigoare, Procedurilor și Manualului Operațional pentru intervenția în focarele de pestă porcină și solicită sprijinul cetățenilor pentru respectarea măsurilor de prevenire și combatere care sunt impuse de autorități în teritoriu, având în vedere consecințele economice grave produsă de această boală
„Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suină”, a mai precizat dr. Alin Flavius Nicoară, directorul executiv al DSVSA Timiș.
Trimite articolul
XSa stinga si focarul din guvern.