„Este emoţia debutului. Este emoţia unui nou început, un nou început pentru toate cadrele didactice din universitate, dar acest nou început se adresează mai ales bobocilor din ciclul de licenţă, în număr de aproape 3900, precum şi bobocilor de la ciclul de masterat, în număr de aproape 2600. Universitatea se găseşte în situaţia fericită de a înmatricula un număr important de studenţi, astfel încât toate specializările din universitate să se deruleze la înălţimea cerinţelor”, a spus rectorul UVT, Ioan Talpoş.
Universitatea de Vest Timişoara are 11 facultăţi, iar la toate formele de studiu învaţă 22.000 de studenţi. La festivitatea de deschidere a anului universitar, rectorul Ioan Talpoş a făcut şi o precizare legată de clasificarea universităţilor din România, realizată de Ministerul Educaţiei.
„Nu este o clasificare, ci o categorisire naţională care este în discordanţă cu clasamentele internaţionale. Niciodată în aceste clasamente Universitatea de Vest Timişoara nu a coborât sub locul şase”, a spus Talpoş. La finalul festivităţii, rectorul a acordat mai multe diplome la diferite personalităţi didactice, dar nu numai, pentru activitatea lor.
Tot luni, şi studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara s-au întors la cursuri. „Selecţia studenţilor de la Medicină nu are nimic de-a face cu rata scăzută de reuşită la bacaluareat, adică studenţii noştrii s-au selectat de fiecare dată din aceea categorie care nu au probleme cu bacalaureatul. Avem o strategie nouă a universităţii care să impulsioneze, ca toate criteriile noastre de performanţă să fie îmbunătăţite pentru a creşte nivelul de evaluare al universităţii la nivel naţional, bazată în principal pe criteriile care îţi asigură recunoaşterea internaţională. Trebuie să fim o universitatea europeană, să avem criteriile europene”, a spus prof. Dan Gaiţă, secretar ştiinţific şi purtător de cuvânt al UMF din Timişoara.
În acest an universitar la UMF sunt înscrişi la toate formele de studiu, licenţă, masterat, doctorat şi rezidenţiat aproximativ 6000 de studenţi. Dintre aceştia peste 1400 sunt boboci la licenţă, masterat şi doctorat. UMF are trei facultăţi cu 12 specializări la ciclul licenţă, cinci programe masterale şi două programe de doctorat.
În Timişoara, la toate cele patru universităţi, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului învaţă peste 48 000 de studenţi.
Examen de admitere la UMF Timisoara: doi candidati pe un loc
Universitatea de Vest are mai putine locuri cu taxa, Politehnica are mai multe la buget
Citiți principiile noastre de moderare aici!