Primăria va continua lucrările de combatere a rozătoarelor în perioada următoare, mai ales că acestea pot transmite boli grave, cum ar fi trichineloza, leptospiroza, icterul infecţios, antraxul, toxinfecţiile alimentare, pseudopesta aviară, pesta porcină, turbarea sau teniazele, dintre care unele transmisibile şi la oameni, spun reprezentanţii Direcţiei de Mediu a municipalităţii.
Autorităţile locale au făcut monitorizări în ultima perioadă şi au constatat că în unele cartiere există un grad ridicat de infectare. Şoarecii şi şobolanii sunt prezenţi mai ales în zonele Cetate, Tipografilor, Badea Cârţan, Kogălniceanu, Telegrafului şi Dorobanţilor, conform acestor monitorizări.
Primăria, prin societatea care se ocupă de deratizare, a amplasat în aceste zone menţionate, în capcane speciale din metal, acoperite pentru a nu afecta animalele de companie şi păsările, pastile pentru combaterea rozatoarelor.
Lucrările de deratizare vor continua şi în perioada următoare, în toate cartierele oraşului.
Reprezentanţii municipalităţii fac apel la toţi timişorenii, persoane fizice, juridice, instituţii, societăţi comerciale, asociaţii de proprietari sau locatari, să ia măsuri de salubrizare, în special în subsoluri, poduri şi depozite de lemne şi furaje, pentru combaterea rozătoarelor, în această perioadă. Timişorenii riscă amenzi de la 500 la 1.000 de lei dacă nu se ocupă de salubrizare şi igienizarea spaţiilor proprii înainte de începerea acestor acţiuni sau nu efectuează lucrări de deratizare imediat ce au constatat apariţia şoarecilor şi a şobolanilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!