În urma precipitațiilor însemnate cantitativ, căzute în ultimele 12 ore, pe râul Bega, în județul Timiș (31,2 l/mp-la stația hidrometrică Poieni și 30,6 l/mp la stația hidrometrică Luncani), au avut loc creșteri de debite pe cursul superior al râului Bega, ajungându-se la depășirea cotei de inundație la Stația hidrologică Făget, transmite ABA Banat.
Reprezentanții ABA Banat transmit că au monitorizat cu atenție zona Begăi superioae și nu au fost înregistrate inundații în zonă.
„În acest moment, pe cursul superior al râului Bega debitele și nivelurile sunt în scădere, urmând să crească pe cursul mijlociu și inferior, la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău”, transmit cei de la ABA Banat.
Conform celor de la ABA Banat, pe cursul râului Timiș, au căzut în cursul serii și nopții trecute precipitații importante, la stația hidrrologică (s.h.) Rusca Teregova – 63l/mp, iar la s.h. Feneș – 45,5 l/mp. Aceste precipitații au dus la atingerea și depășirea cotelor de apărare. Au fost înregistrate creșteri pe cursul superior al râului Timiș și a afluenților de dreapta, amonte și aval de stația hidrologică Caransebeș, depășindu-se cota de atenție (cod galben hidrologic) pe râul Sebeș, la stația hidrologică Turnu Ruieni și pe râul Bistra, la s.h. Obreja. La această oră se înregistrează debite în scădere pe cursul superior al râului Timiș.
„Rămân creșteri de debite și niveluri pe cursul mijlociu al râului Timiș, care la s.h. Lugoj este pe cod galben hidrologic (faza I depășită)”, transmite ABA Banat.
Trimite articolul
XMultumim lui Titu pentru toti specialistii pe care i-a angajat prin transfer la Apele Romane pe timpul cand nu era voie la angajari, ca numai ei ne scapa de inundatii pe viitor, nu digurile imaginare ale lui Bojin.
O entitate care trebuie restructurata din temelii ce anunta ei ca cica vor mai fi posibile inundatii dar ei ce au facut in ultimii 20 de ani ca sa le contracareze inafara de faptul ca au cheltuit si cheltuie in continuare sume uriase de bani aproape nimic .