„Unul dintre scopurile Academiei atunci când a realizat această audiere publică virtuală a fost să demonstreze că asemenea acţiuni se pot realiza în mod eficient, cu costuri scăzute, fără a fi necesară prezenţa într-o anumită locaţie, cu costuri de deplasare sau cazare pentru actorii implicaţi. În cadrul acestei audieri virtuale au fost îmbinate varianta clasică a acestui tip de dezbatere cu avantajele tehnicii moderne”, ne-a declarat Despina Pascal, expert în audieri publice în cadrul Academiei de Advocacy.
Timişoara a fost hub-ul unde a fost „managiuită” ca la carte de către cunoscutul Radu Nicosevici întreaga dezbatere virtuală. Audierea publică virtuală a avut loc în 31 mai 2013, concomitent în 5 mari oraşe ale ţării: Constanţa, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş și Bucureşti, fiind o premieră națională prin caracterul său inovativ.
Folosind mediul on-line, audierea publică virtuală a reuși înlăturarea barierelor de timp și geografice și reducerea costurilor, facilitând astfel accesul larg al oricărei persoane interesate să își exprime punctul de vedere.
Tema dezbaterii a fost “Dialogul civic si social – oportunitate sau obstacol într-o societate în plină criză economică si morală?”.
Folosind mediul on-line, audierea publică virtuală a reusi înlăturarea barierelor de timp si geografice si reducerea costurilor, facilitând astfel accesul larg al oricărei persoane interesate să îsi exprime punctul de vedere. Scopul audierii publice virtuale a fost colectarea a cât mai multor opinii scrise cu privire la idei, soluţii şi argumente pentru eficientizarea dialogului civic şi social din România.
„Dezbaterea a putut fi vizionată de oricine, dar nu oricine putea interveni în discuţie. Nu este vorba de un forum. S-au respectat toate procedurile audierii publice. Fiecare a intervenit prin intermediul sistemului video, de acolo unde se afla. Iată că am demonstrat că se poate, că acest sistem este funcţional, iar video-streaming-ul va fi folosit şi pentru alte asemenea acţiuni”, ne-a mai declarat Despina Pascal.
Toate opiniile participanţilor au fost colectate, urmând ca rezultatele audierii să fie utilizate în scopuri constructive.
Dezbaterea publică virtuală integrală poate fi urmărită într-o înregistrare postată pe site-ul organizatorului: www.advocacy.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!