Acțiunea este organizată de Poliția Română prin Direcția de Poliție Transporturi sub egida RAILPOL, ce are ca scop “siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice”.
În Timiș, la acțiune participă polițiștii de la transporturi, cei de la ordine publică, dar și cei de la rutieră, pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică și nu numai. Aceștia vor verifica transportul feroviar, telecomunicațiile, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transportul şi depozitarea carburantului, faptele săvârșite cu violență, legalitatea transportului sau a depozitării mărfurilor periculoase etc. În plus, vor colabora și pentru depistarea migranților ilegali.
Oamenii legii vor acționa în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone. De asemenea, sunt vizați mai mulți operatori economici care gestionează infrastructuri critice.
“Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura feroviară. La acțiune participă și reprezențanți ai Serviciului pentru Imigrări al județului Timiș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat. Acţiunile organizate de Poliţia Română, în primele 9 luni ale lui 2019, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de metale au avut ca rezultat ridicarea în vederea confiscării a 63 de tone de metale feroase şi 12,6 tone metale neferoase (cupru), respectiv 1.167 de tone de mărfuri periculoase şi 42,5 tone deşeuri periculoase”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.
Trimite articolul
XIn colaborare cu Garda de Mediu ar putea sa bage in puscarie cheferistii care se joaca de-a bariera inchisa cate 20 de minute, si cresc poluarea orasului.