Controalele celor de la Garda Forestieră s-au desfășurat în perioada iunie-septembrie. Oamenii legii au vizat parchetele aflate în exploatare, circulația lemnului și modul în care sunt înregistrate și urmărite stocurile agenților economici implicați în exploatarea și prelucrarea lemnului.
„Aceste acțiuni s-au desfășurat pe raza județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.
În urma acestor verificări, au rezultat următoarele:
-
139 sancțiuni contravenționale cu valoare totala de 377000 lei;
-
a fost confiscat un volum total de 184 mc material lemnos cu valoare de peste 45423 lei.
Au fost efectuate verificări în echipe mixte unde au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție, fiind aplicate un număr de 18 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 99000 lei iar ca măsură complementară s-a confiscat total volumul de 804 mc cu o valoare de peste 189278 lei.
Au fost verificați gestionarii fondurilor cinegetice, iar pentru nerespectarea legislației în domeniul cinegetic, au fost aplicate un număr de 22 amenzi contravenționale.
Garda Forestieră a identificat suprafețe de fond forestier pentru care nu este asigurată paza. Astfel, împreună cu ocoalele silvice nominalizate, au fost preluate în vederea asigurării pazei 1142 ha de pădure”, au transmis reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara.
Mai mult, prin Garda Forestieră Timișoara, a fost plătită suma de 11.308.971 de lei pentru decontarea serviciilor de pază a pădurii și compensații pentru proprietarii de fond forestier care nu pot recolta masă lemnoasă datorită funcțiilor de protecție stabilite prin amenajamentele silvice.
Începând cu toamna acestui an, prin Garda Forestieră Timișoara se va derula un program de împădurire finanțat prin PNRR. Ghidul solicitantului se află în dezbatere publică. Cei interesați sunt invitați să studieze toate detaliile AICI.
Foto: Garda Forestieră Timișoara
Trimite articolul
XDe fatada, doar. Zilnic trec zeci de camioane pe autostrada incarcate cu busteni. Poiana Rusca zona Nadrag e devastata de defrisarile masive. Numai Dumnezeu mai protejeaza padurile.
Institutiile de control din Romania au lipsa mare de oamenin, intentionat sau constransi acesta este adevarul , veniturile acumulate din amenzi si ilegalitatile depistate se duc la bugetul de stat , nu la bugetul institutiei respective , daca legea s ar schimba si repartizarea acestor fonduri ar reveni direct institutiilor cu atributii de control s ar schimba situatia . Eu m am lovit de garda forestiera , sunt niste oameni super deschisi si dispusi sa ajute , dar n au resurse .
Dar daca ne gandim bine , noi sustinem situatia , votand toti imbecilii si hotii .
Garda Financiară Timisoara ,este ca si cum ar fi lupul paznnic la stana de oi.