Dacă intenționezi să demarezi un proiect de îmbunătățire a locuinței este necesar să fii atent la aspectele de mai jos, care țin de amenajări interioare.
Înlocuirea unei toalete
Când înlocuiești o toaletă, asigură-te că noul tău dispozitiv se potrivește spațiului vechi. Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac renovatorii începători este că uită să măsoare spațiul real brut – adică distanța dintre capacele șuruburilor de la toaletă de pe podea și peretele finisat. Dimensiunea standard este de 12 inci, dar în unele case mai vechi ar putea fi de 10 sau chiar 14 inci. Măsoară întotdeauna în prealabil, astfel încât să poți fi sigur că achiziționezi o toaletă care se potrivește și vei elimina multe probleme. De asemenea, poți oricând să apelezi la un instalator profesionist.
Neglijarea triunghiului util
Unul dintre cele mai dorite articole din orice proiect de renovare a bucătăriei este o insulă expansivă. Cu toate acestea, mulți proprietari de case trebuie să înțeleaga faptul că nu toate spațiile pot găzdui această caracteristică. Într-o bucătărie mică, o insulă se poate dovedi un obstacol în calea pregătirii și organizării, nu o binecuvântare. Ar trebui să existe cel puțin 42 de centimetri de spațiu liber de la insulă la cel mai apropiat blat. Măsoară spațiul înainte de a vă planifica renovarea. Dacă nu există suficient spațiu pentru o insulă sau dacă aceasta va interfera cu „triunghiul de lucru” (liniile imaginare care trec de la chiuvetă la aragaz până la frigider), atunci ar trebui să faci un nou plan sau să apelezi la firme de amenajări interioare.
Refinisarea unei pardoseli din lemn de esență tare
Experiența contează atunci când vine vorba de finisarea bună a pardoselilor din lemn de esență tare. Acestea fiind spuse, majoritatea celor care renovează acasă din pasiune nu vor reuși să recondiționeze parchetul din lemn masiv. Proprietarii de case se zgârcesc de obicei când vine vorba despre șlefuire, de teama de a nu deteriora lemnul. Rezultatul este că, atunci când sunt lăcuite, pardoselile finisate pot apărea inegale acolo unde rămâne finisajul vechi. În schimb, atunci când angajezi un specialist acesta va lucra conștiincios utilizând de la șmirghel grosier la mediu până la fin pentru o lucrare amănunțită, rezultând podele uniforme.
Alegerea gips-cartonului greșit
După o renovare, ultimul lucru pe care și-l dorește cineva este pereții subțiri de hârtie, care nu oferă deloc bariere la sunet. Pentru a te asigura că acest lucru nu ti se întâmplă niciodată, alege grosimea corectă a gips-cartonului . Majoritatea persoanelor fără experiență aleg o grosime de 1/4 inch, dar 3/8 inch este o alegere mai înțeleaptă, care oferă izolare fonică mult mai bună. Același principiu este valabil și pentru pardoseală. Acolo, alege o grosime de 3/4 inci pentru o rezistență suplimentară.
Dulapuri și aparate electrocasnice
Dacă renovarea bucătăriei implică dulapuri noi și electrocasnice noi, ține cont de toate detaliile. Dacă nu ești atent, s-ar putea să te confrunți cu o problemă pe care majoritatea proprietarilor de case nici măcar nu o iau în considerare. După instalarea dulapurilor, s-ar putea să descoperi că noul tău frigider cu adâncime standard se extinde dincolo de carcasa dulapului – și acesta este un mare inconvenient într-o bucătărie altfel proiectată inteligent. Asigură-te că îți iei toate măsurătorile corespunzătoare înainte de a comanda aparatele și ia în considerare alegerea unui frigider cu adâncime optima pentru o potrivire mai bună.
Neglijarea subsolurilor
Subsolurile sunt în mod natural umede și slab ventilate, iar asta înseamnă că renovările subsolului necesită unele considerații speciale. De prea multe ori, amatorii fac alegeri slabe pentru pardoseală pentru subsol, optând pentru materiale organice precum lemnul, bambusul și pluta. În condiții umede , aceste tipuri de pardoseli sunt supuse mucegaiului, umflării și deteriorării. În schimb, ia în considerare ceramica, gresie, vinil și linoleum, care pot rezista la umezeală. Poți apela la un faianțar în acest sens pentru a te asigura că totul este pus așa cum trebuie.
Alegerea izolației din fibră de sticlă
Când izolează plafonul subsolului, unii proprietari fac greșeala de a instala izolație din fibră de sticlă , de același tip utilizat în mod obișnuit la etajele de la nivelul superior. Deoarece acest material nu este rezistent la umiditate, este totuși o alegere slabă pentru subsoluri și ar putea duce la mucegai în spatele grinzilor. Dacă următorul proiect include izolarea subsolului, ia în considerare spuma care se aplică prin pulverizare.
Pregătirea vopselei și a suportului pentru ea
Orice profesionist știe că procesul de vopsire necesită o pregătire amănunțită de care depind rezultatele finale. De prea multe ori, însă, amatorii trec peste acest pas important. Pentru a te pregăti în mod corespunzător pentru următoarea lucrare de vopsire, mai întâi curăță și șlefuiește pereții, apoi poți face orificii înainte de a aplica grundul. Grundul ascunde imperfecțiunile și te asigură că vei folosi mai puțină vopsea, mai ales atunci când acoperi vopseaua pe bază de ulei și culorile mai închise. Înainte de a începe, verifică dacă produsul pe care îl utilizezi este potrivit pentru suprafața pe care o acoperi.
Ținând cont de toate aceste aspecte vei reuși cu siguranță să renovezi corect spațiile interioare din casa ta.
(118)
Citiți principiile noastre de moderare aici!