Scopul acestei mobilități a fost acela de a crea cu ajutorul activităților de tip Web2.0 o serie de materiale didactice ce pot fi utilizate la clasă pentru înțelegerea mai ușoară a fenomenului tot mai întâlnit de bullying, dar mai ales pentru a facilita combaterea acestuia în cadrul școlilor partenere.
Pe parcursul celor 4 zile în școală au lucrat cot la cot 16 elevi, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, veniți din Lituania, Portugalia, Spania și Turcia și 14 elevi ai LICEULUI TEORETIC „GRIGORE MOISIL” TIMIȘOARA, precum și câte 2 profesori însoțitori, reprezentanți ai fiecărei țări partenere.
În prima zi, participanții au luat contact cu școala noastră și cu trecutul acesteia și, folosind abilitățile TIC, a fost alcătuit un dicționar ce cuprinde cuvinte specifice fenomenului bullying, cuvinte traduse în cele cinci limbi ale țărilor partenere (lituaniană, portugheză, română, spaniolă și turcă), precum și în limba oficială a proiectului, engleza. La final au creat rebusuri, chestionare, jocuri referitoare la cuvintele descoperite și traduse.
Cea de-a doua zi a mobilității, folosind mijloacele Web2.0, a fost rezervată creării de jocuri, rebusuri, teste plecând de la propria experiență de viață de elev. În cea de-a doua parte a zilei, folosind programele de tip Padlet, copiii au compus poezii cu tematică anti-bullying cărora le-au atașat imagini corespunzătoare.
Împărțiți în grupe, elevii participanți la mobilitate, au creat în cea de-a treia zi folosind Learning app. un număr de 6 puzzle interactive, având la bază imaginile alese cu o zi înainte și s-au întrecut rezolvându-le.
Utilizând programe de tip Storyjumper, Animoto, copiii au creat povești despre bullying și le-au prezentat tutror celorlalți.
Schimbul de elevi desfășurat în incinta LICEULUI TEORETIC „GRIGORE MOISIL” TIMIȘOARA, a luat sfârșit în cea de-a patra zi, lăsând în urmă concluzii, impresii, prietenii ce vor dăinui peste ani.
Participanții la mobilitate au avut ocazia să asiste la un spectacol de muzică populară unde artiștii au fost elevi ai Liceului Teoretic ”Grigore Moisil” și să viziteze atracțiile turistice ale Timișoarei, dar și să interacționeze cu adolescenți având culturi și provenind din medii sociale diferite.
Trimite articolul
XAAAA Sa inteleg ca numai este Junea DIrectoare? Pe vremea ei a scos liceul din toate competitiile in ideea ca noi elevii trebuie sa invatam. Cam tarziu se fac astea, dar e totusi un inceput.