Dezvăluirea a fost făcută de directorul Administrației Bazinale a Apelor Banat (ABAB), Titu Bojin. Acesta susține că ambarcațiunile sportive și cele de agrement ar putea fi mutate în amonte de Timișoara, spre Remetea Mare, fiindcă ar fi prea periculos ca acestea să circule lângă vaporașele care fac transport în comun.
„Bega este un râu care nu are dimensiunile pentru a realiza șenale de navigație paralele, cum e Dunărea. Va trebui, prin autoritatea de navigație și prin noi, Apele Române, să găsim soluții (…).
Va fi puțin delicat să discutăm de altfel de ambarcațiuni într-un regim foarte deschis. O să vedem în ce măsură se poate face asta. Teoretic, pot circula în același timp toate cele șapte vaporașe, dar va fi greu să fie șapte vaporașe în același moment. Cel puțin deocamdată, pentru că nu putem merge decât până la Sânmihai”, a declarat Bojin.
Conform directorului STPT, Nicolae Bitea, doar patru din cele șapte vaporașe vor circula concomitent atunci când va fi dat drumul transportului în comun pe Bega.
Afirmațiile lui Bojin sunt confirmate de un aviz emis pe data de 2 august de căpitanul de port Alexandru Bărboi, aviz care are 12 puncte și unde, la punctul 11 se precizează următoarele: „desfășurarea de activități de agrement comercial cu ambarcațiuni de agrement, precum și navigația cu ambarcațiuni sportive nu este permisă pe canalul Bega”.
Avizul către navigatori anulează oricare alte dispoziții în vigoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!