Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș și coordonator al Direcției de Prestări Servicii, instituție care gestionează stadionul „Dan Păltinișanu”, spune că închiderea stadionului a mai fost luată în considerare și în trecut.
„Nu este prima dată când închiderea stadionului este luată în considerare. Am amânat decizia mânați de cele mai bune intenții, cu gândul că nu putem lăsa Timișoara fără arenă, chiar dacă starea acesteia dădea semne clare de degradare. Ni s-a spus de multe ori, și din partea suporterilor și din cea a jucătorilor, că îi ajutăm dacă le permitem accesul în condițiile existente, să nu închidem stadionul”, spune Proteasa.
În ceea ce privește incidentul care a avut loc joi seară, în timpul meciului dintre Poli Timișoara și Petrolul Ploiești, când nocturna stadionului s-a stins complet și jucătorii au fost trimiși la vestiare, Proteasa spune că a trăit aceeași furie și supărare ca suporterii.
„Probabil am greșit și ar fi trebuit să oprim activitatea mai de mult timp, înainte să afectăm rezultatele echipei Poli Timișoara. […] Regret din suflet situația creată, deoarece, la rândul meu, sunt iubitor de fotbal, cunosc fenomenul fotbalistic din Timișoara și știu că merită tot ce este mai bun. De aceea, cred că ar trebui să găsim soluții împreună: Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara și suporterii. CJ Timiș a obținut finanțare pentru un stadion nou de la Compania Națională de Investiții, însă, din păcate, lucrurile merg foarte greu și va dura ani de zile până ne vom bucura de investiție”, adaugă vicepreședintele Consiliului Județean Timiș
Stadionul se închide astfel pentru orice fel de evenimente. În curând oricum va fi demolat.
„Direcția de Prestări Servicii a încercat funcționalizarea stadionului prin intermediul unor lucrări de reparații și de mentenanță, dar aducerea acestuia la o stare rezonabilă ar presupune investiții majore care nu se justifică, având în vedere demolarea care urmează în scurt timp. Consiliul Județean Timiș are obligația de a preda terenul gol și curățat constructorului viitoarei arene”, a mai spus Alexandru Proteasa.
Trimite articolul
XCu drag pentru SSu politehnica : sa aveti aceeasi soarta ca Poli.
Cine anume din club si’a sabotat clubul? Acest club e tinut din banii oamenilor care muncesc si pentru asta, de cand era in liga a patra. care a fost scopul sabotarii, deci?
DE 3 ANI AUD CA SE FACE STADION SUNTETI PENIBILI ! SUNTEM RUSINEA ROMANIEI !
Ultima data am fost in stadion cand era Tim Rock festival (ultima editie) si totul era perfect…dar pe cine intereseaza…
L-ati ingropat pe Marian Iancu cum a fost cum nu a fost am avut echipa.
Intreaga regiune a contribuit cu bani si cu munca patriotica pentru constructia acestui stadion in anii 1960-1970, din Timis, Arad, Caras-Severin, a fost al doilea stadion din tara dupa 23 August, poate de aia l-au numit 1 mai.De atunci nu s-a maifacut aproape nimic la el, de pe vremea lui Iancu cu AEK, cand s-a pus nocturna, turnicheti,poli-carduri, etc.Rusine administratiilor locale si judetene din Timisoara, respectiv jud.Timis.