„Începând cu data de 7 decembrie, din cauza scăderii temperaturii și a vremii nefavorabile, transportul public și de agrement cu vaporașe, biciclete și trotinete va fi suspendat, până în primăvara anului viitor. Cele șapte nave vor andoca pe platforma special amenajată în depoul Dâmbovița, urmând să intre în revizie tehnică. La fel se va întâmpla și cu bicicletele și trotinetele din cadrul sistemelor VeloTM, respectiv TroTM”, au anunțat cei de la STPT.
Potrivit aceleiași surse, vaporașele au avut mare succes și în 2019. Datele celor de la societatea de transport public spun că, din 8 martie, de când a fost reluat transportul pe Bega, peste 200.000 de călători au apelat la cele șapte nave.
„Din totalul de 202.999 de călători, 75.601 de călători au circulat cu vaporașele în regim de agrement, la fiecare sfârșit de săptămână, în timp ce 127.398 au preferat transportul public pe Bega, în fiecare săptămână, de luni până vineri”, transmite STPT.
În sistemul VeloTM sunt înregistrați 24.180 de utilizatori. Anul acesta, până la 1 decembrie, cele 440 de biciclete amplasate în 34 de stații au fost folosite de 135.268 ori.
Trotinetele au intrat în sistemul de transport public în luna aprilie, până în prezent fiind înregistrați 3.952 de utilizatori.
„Dintre aceștia, 3.066 au apelat cel puțin o dată la cele 25 de trotinete amplasate. Fiecare trotinetă a acumulat între 5.000 și 8.000 de kilometri, cu un total de 546.143 de minute”, au mai precizat reprezentanții STPT.
Trimite articolul
XSi ce fac cetatenii care circulau cu vaporasele in cursul saptamanii in regim de transport public?
La TV am vazut o multime de cetateni care le foloseau ca alternativa de tranport public, parca era si un consiler personal de al primarului care le promova….
Pe vremuri era Pelicanul, in regim de transport turistic….asa si acum ar trebui, un singur vaporas folosit.
Restul, imputate primarulu ( ca si investitie care nu se va mai recupera niciodata din vanzarea biletelor de calatorie)i si platite din buzunarul propriu, nu din bugetul local ca si telefonul…..
Si pana la primavara care vor fi costurile cu personalul navigat, al capitaniei portului timisoara si al activitatilor conexe, reparati, intretinere si mentananta “vapoarelor” si cine suporta aceste costuri ?
mare pierdere cu vaporasele ,mergeau ca melcul si te simteai in ele de parca erai in autobuzul 33,aratau bine doar privite de pe mal ,nimic mai mult
Pentru a veni în întâmpinarea dorințelor publicului călător de a folosi transportul cu vaporașe în sezonul de iarnă, Primăria va achiziționa un spărgător de gheață.
La Hibernare dupa intensa exploatare.
Ce se mai aude cu palmierii?