Metodologia de admitere se regăseşte atât pe site-ul specializării de Informatică Economică: www.infoec.ro cât şi pe site-ul facultăţii: www.feaa.uvt.ro. Informatică Economică este veriga lipsă între lumea informatică şi lumea economică. Pregătim absolvenţii pentru a face faţă cerinţelor impuse de economia digitală şi pentru a deveni specialişti cu rol cheie în efortul de informatizare a firmelor din România.
Locurile disponibile la Admiterea din 2011 – specializarea Informatică Economică din cadrul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor sunt:
- 30 de locuri fără taxă;
- 60 de locuri cu taxă;
Specializarea Informatică Economică are misiunea de a pregăti economişti cu competenţe bine definite în domeniul tehnologiilor informaţionale şi al sistemelor informatice pentru mediul de afaceri. In contextul actual al societăţii informaţionale şi al unei economii bazate pe cunoştinţe, aceştia au capacitatea de a se adapta la mediul economic dinamic, global şi sensibil la evoluţia tehnologiilor informaţionale.
Studiile universitare de licenţă asigură pregătirea de bază, cunoştinţele fundamentale de administrare a afacerilor, precum şi competenţele din domeniul tehnologiilor informaţionale specifice nivelului operaţional din cadrul companiilor. Capacitatea de abordare interdisciplinară a proceselor, activităţilor economice, precum şi a tehnologiilor şi sistemelor informatice de susţinere a acestora conduce la cristalizarea următoarelor:
- competenţe specifice analizei, modelării şi implementării sistemelor informaţionale pentru afaceri;
- competenţe specifice administrării bazelor de date;
- competenţe specifice proiectării şi implementării site-urilor Web;
- competenţe specifice implementării unor sisteme informatice integrate pentru afaceri;
- competenţe specifice managementului proiectelor de dezvoltare IT pentru mediul de afaceri.
Absolvenţii acestei specializări pot beneficia de bune plasamente pe piaţa forţei de muncă, dacă avem în vedere companiile străine cu sediul în ţara noastră. La nivelul oricărei organizaţii, un absolvent al specializării Informatică economică va putea activa ca şi:
- analist sisteme informaţionale;
- proiectant de sisteme informatice economice;
- manager de proiecte informaţionale;
- consultant şi/sau implementator de soluţii informatice integrate pentru gestiunea afacerilor;
- proiectant de site-uri Web şi soluţii de e-business;
- administrator de baze de date;
- programator.
Trebuie menţionat faptul că, datorită formării de bază ca licenţiat în ştiinţe economice, absolvenţii specializării Informatică economică pot dezvolta cariere în cele mai diverse domenii de activitate economică. Actualmente există un deficit important pe piaţa forţei de muncă din ţara noastră pentru toate categoriile profesionale de mai sus. Se estimează că, în următorii ani cererea va continua să crească, iar oferta de specialişti va continua să se situeze sub nivelul cererii.
Dacă te-am convins, te aşteptăm la INFORMATICĂ ECONOMICĂ (IE) şi pe www.infoec.ro !
Studiile masterale din domeniu vizează formarea unei elite cu rol determinant în societatea înformaţională, elită menită să susţină dinamica integrării tehnologiilor informaţionale şi a sistemelor informatice în mediul de afaceri. Sunt propuse două programe de studii masterale, şi anume: „Sisteme informaţionale pentru afaceri” şi „Sisteme informatice financiar-bancare”, acestea respectând cerinţele impuse programelor educaţionale specifice ciclului II Bologna. Se asigură o educaţie prin aprofundare a studiilor de licenţă, dar şi nivelul de complementaritate necesar unei integrări pe piaţa muncii.
I.Programul „Sisteme informaţionale pentru afaceri” (Business Information Systems – BIS) urmăreşte formarea unor competenţe ce vizează:
- abordarea complexă a unei organizaţii prin prisma managementului informaţiilor şi al cunoştinţelor;
- implementarea tehnologiilor informaţionale moderne în organizaţii şi crearea unei infrastructuri pentru susţinerea proceselor de afaceri;
- proiectarea şi implementarea unor sisteme informatice strategice la nivelul companiilor în vederea virtualizării şi susţinerii proceselor de tip e-business (se dobândesc competenţe specifice Business Intelligence, în domeniul securităţii informatice, precum şi al auditării sistemelor informatice pentru afaceri);
- managementul proiectelor informatice;
- implementarea unor soluţii informatice integrate la nivelul organizaţiilor.
Posibilităţile de carieră includ poziţii ca:
- analist-proiectant de sisteme informaţionale pentru afaceri;
- proiectant de soluţii de tip e-business;
- consultant/implementator de soluţii ERP;
- auditor de sisteme informaţionale pentru afaceri
- manager de proiecte informatice
- cariere în cele mai diverse domenii de activitate economică.
II.Programul „Sisteme informatice financiar-bancare” urmăreşte formarea următoarelor competenţe:
- consolidarea cunoştinţelor în domeniului financiar-bancar;
- crearea unor abilităţi de utilizare inteligentă a instrumentarului avansat din domeniul informaticii economice în cadrul sistemului bancar;
- extinderea capacităţii de implementare a unor soluţii informatice în domeniul financiar-bancar;
- dezvoltarea capacităţii de abordare interdisciplinară a problemelor legate de IT în domeniul financiar-bancar.
Posibilităţile de carieră includ poziţii:
- în sistemul financiar-bancar (analist financiar, expert/consilier, broker);
- specialist IT in domeniu.
ALEGE INTELIGENT ! Alege INFORMATICǍ ECONOMICǍ !
http://www.youtube.com/watch?v=W1pIOqsuVDM
Citiți principiile noastre de moderare aici!