Universitatea “Politehnica” din Timişoara, prin Centrul de e-Learning (CeL – fostul Centru de Învăţământ la Distanţă ) organizează şi desfăşoară programele de studiu în regim de învăţământ la distanţă pentru specializările: Informatică (informaticieni – 3 ani de studiu) şi Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicaţii (ingineri – 4 ani de studiu). În total, pentru cele două specializări sunt disponibile 50 de locuri cu taxă pentru fiecare facultate.
Din acest an înscrierea candidaţilor la admitere se poate realiza şi ONLINE!
Programele de studiu sunt acreditate de către ARACIS şi conferă aceeaşi diplomă ca şi în cazul studiilor la forma de învăţământ cu frecvenţă. Programele academice sunt dezvoltate în parteneriat cu Facultatea de Automatică şi Calculatoare, respectiv cu Facultatea de Electronică si Telecomunicaţii. Pe site-urile celor doua facultăţi se pot găsi mai multe informaţii referitoare la admitere şi la programele de studiu, la adresele: http://www.ac.upt.ro/admitere_studenti.php#adm_iulie_2012; http://www.etc.upt.ro/ro/admitere.
Pentru cei care sunt fascinaţi de lumea electronicii, a telecomunicaţiilor, a programelor şi a interacţiunii cu calculatoarele, gândesc logic, „exact”, structurat, şi vor sa obţină o diplomă în domeniu după 3 sau 4 ani de studiu, la una dintre cele mai de prestigiu universităţi tehnice din tara, dar nu au posibilitatea de a urma cursuri la zi, aceste programe de studiu li se potrivesc perfect. Obţinerea unei diplome de licenţă este utilă în carieră. Absolvenţii învăţământului la distanţă în cvasi-totalitate şi-au găsit locuri de muncă în domeniul specializării pe care au urmat-o. Cu o diploma de licenţiat care nu diferă cu nimic faţă de cea de la învăţământul de zi, absolvenţii acestor cursuri au sanse mai mari la avansare şi la un salar mai mare!
Avantajele desfăşurării cursurilor prin învăţământ la distanţă sunt numeroase: cursurile sunt desfăşurate online prin platforma Campus Virtual al UPT (www.cv.upt.ro); administrare online note şi teme/proiecte; întâlniri în universitate, în fiecare semestru, pe durata weekend-urilor.
Studenţii beneficiază de suport complet online pe durata studiilor, prin intermediul Campusului Virtual: material de curs, teme şi activităţi, note examene, comunicare şi interacţiune directă.
Disciplinele din planul de învăţământ pentru cei 3 sau 4 ani se găsesc la secţiunea Curricula: http://elearning.upt.ro/educatie/licenta/curricula
Înscrierea candidaţilor are loc în perioada 5.09.2012 – 9.09.2012, iar procesarea dosarelor va avea loc pe 11 septembrie. Afişarea rezultatelor este programată o zi mai târziu, pe 12 septembrie, iar definitivarea rezultatelor până pe 15 septembrie. Înscrierea se desfăşoară în clădirea ELECTRO, a Universităţii Politehnica Timişoara, situată pe Bd. Vasile Pârvan, Nr. 2, Timişoara). De asemenea, operaţiunea poate fi realizată şi online, la adresa http://elearning.upt.ro/educatie/admitere/c-32-42.
Taxele asociate examenului de admitere la studii universitare de licenţă, stabilite de UPT, sunt: 100 lei – taxa de înscriere, respectiv 100 lei – taxa de confirmare. Taxa şcolară anuală este stabilită anual conform legislaţiei in vigoare. Pentru anul universitar 2012-2013 valoarea acesteia este de 3.450 lei/an, plătibilă în 2 tranşe.
Informaţii suplimentare despre admitere se pot obţine la Centrul de e-Learning, situat în Timişoara, Bd. Vasile Pârvan, nr. 2, sala B225, tel: 0256 403326. De asemenea, puteţi găsi informaţii suplimentare la adresa de internet elearning.upt.ro sau la e-mail: elearning@cm.upt.ro. Puteţi găsi informaţiile necesare şi pe Facebook, la adresa https://www.facebook.com/CIDUPT, Twitter, la adresa http://twitter.com/cid_upt_ro, respectiv pe Youtube, adresa http://www.youtube.com/user/cidupt
Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicaţii
Absolvenţii acestei specializări vor deveni specialişti de înaltă performanţă şi competenţă cu o bună pregătire fundamentală în domeniul electronicii şi telecomunicaţiilor, dar în egală măsura pregătiţi şi în domenii conexe, astfel încât să se integreze rapid în economia de piaţă.
Studenţii vor beneficia de pregătire de înalt nivel în domenii de actualitate pe piaţa muncii: transmisii integrate de date si voce, tehnologii audio-video şi multimedia, programare web, reţele de telecomunicaţii, telefonie fixă şi mobilă, dezvoltare de baze de date online.
Electronica şi sistemele de telecomunicaţii se regăsesc în aproape toate domeniile de activitate ale vieţii moderne şi au un impact deosebit în activitatea umană zilnică: calculatorul, telefonia, telefonul mobil, Internetul, televizorul, echipamentele audio-video, echipamentele de comunicaţii, de satelit etc. O serie de cursuri permit studenţilor să aprofundeze domenii specifice cum ar fi sisteme integrate de telecomunicaţii, reţele de comunicaţii sau multimedia. Studenţii în an terminal au posibilitatea de a-şi face lucrarea de diplomă în străinătate sau în colaborare cu firme importante din domeniu. Inginerii pot deveni specialişti în telecomunicaţii mobile, dezvoltatori de reţele de comunicaţii, calculatoare sau de centrale, dezvoltatori de aplicaţii audio-video, TV, dezvoltatori multimedia sau aplicaţii Web. Toţi absolvenţii ultimelor generaţii si-au găsit locuri de muncă in domeniu. Informaţii suplimentare, la http://www.etc.upt.ro/ro/admitere
Informatică
Absolvenţii acestei specializări vor deveni specialişti informaticieni. Informaticianul în formare trebuie sa poată găsi soluţii complete pentru problemele practice de prelucrare a datelor si pe baza conceptelor generale ale informaticii şi ştiinţei calculatoarelor. Pentru aceasta trebuie să stăpâneasca pe lângă bazele teoretice ale informaticii şi posibilităţile utilizării practice a acestora. El va trebui să cunoască şi să înţeleagă un spectru larg de aplicaţii din tehnica, respectiv economie.
Studenţii vor beneficia de pregătire de înalt nivel în domenii de actualitate pe piaţa muncii: medii de programare, dezvoltare şi administrare sisteme informatice, administrare de reţea, dezvoltare de aplicaţii web.
Diploma de informatician oferă posibilitatea de a exercita o gamă larga de ocupaţii în acest domeniu, cum sunt: dezvoltatori şi administratori de sisteme informatice, specialişti în securitatea calculatoarelor, analişti de programe, administratori de reţea, specialişti în asigurarea calităţii software şi testare, administratori de site-uri Web, dezvoltatori de aplicaţii Web, profesori de informatica Informaţii suplimentare, la adresa http://www.ac.upt.ro/admitere_studenti.php#adm_iulie_2012.
Citiți principiile noastre de moderare aici!