La Colegiul Național C.D. Loga, la specializarea Matematică-Informatică, ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,75. La această specialitate, la „Loga”, au fost ocupate 56 de locuri. Tot la C.D. Loga, dar la specializarea Științele Naturii, ultima medie cu care s-a intrat a fost 9.51. La Liceul Teoretic Grigore Moisil (Mate-Info), ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,49, iar la Colegiul Național Pedagogoic Carmen Sylva Timișoara, tot la Mate-Info, ultima medie cu care s-a intrat a fost 9.44 (aceeași ultimă medie cu care s-a intrat și la Științele Naturii). Ultima medie cu care s-a intrat la Mate-Info la colegiul Național Bănățean Timișoara a fost 9,42, iar la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, la „real”, specializarea Germană, s-a intrat cu 9.40.
În Timiș s-a intrat și cu 2,56 la Liceul Teoretic Periam, ori cu 2,62 la Liceul Teoretic Jimbolia, sau 2,76 la Liceul din Dudeștii Vechi, La liceul Teoretic Peciu Nou ultima medie cu care s-a intrat a fost 3,16, iar cu 3,37 s-a intrat și la Liceul din Recaș.
Ultima medie cu care s-a intrat la fiecare liceu, adică specializările ordonate după ultima medie din județul Timiș le puteți vedea aici.
În Timiș s-au înscris la „admitere” 3.714 candidați.
Repartizarea se face ordonând candidații în județul Timiș descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.
Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de Evaluare Națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și literatură română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.
Trimite articolul
XCe scoala e aia in care se intra cu media 2 ? Chiar in asa hal a decazut invatamantul dominat si condus de politic? Probabil daca se intra si cu 2 se va absolvi si cu 1
De ce nu ii bagati la liceu si pe cei cu nota de minus 199 , sa faca si ei liceul,sa aiba si profesorii , cuvintul profesori este mult prea mult pentru mult prea multi ,, profesori ,, , sa fie norme , sa fie salarii,cum este posibil sa le mai si numiti licee,sint locuri unde ,, profesorii,, isi i au salariu iar ,,elevii,, vin asa , de forma,ca ii trimit parintii de acasa , ca la final nu au nicio pregatire,nimic, ,, tabula rasa ,, licee in ghilimele unde de ani de zile procentul de promovabilitate la bacalaureat este in jur de 1 la suta , cu citeva scoli unde se mai face carte foarte putine nu se ridica nivelul invatamintului in vecii vecilor , din contra,an de an este mai slab,se dau la examene subiectele cele mai usoare posibil in speranta ca va creste procentul de promovabilitate.
Dar ce te mira ca sa intrat cu nota 3(TREI) la PSD si pe viata, atunci dece nu se poate si cu nota 2 la liceu ca de liceul mai nou este obligator si la permisul de conducere,la femeia de serviciu,etc
Atentie: aici nu e vorba de “note” ca atare! Este vorba de un concurs si se intra în functie de valoarea descrescânda a notelor. Daca (ca exemplu) toti ar fi avut sub nota 4, si atunci s-ar fi intrat càci locurile trebuie complectate, clasa nu poate ràmâne goala! Ce ar face atunci sutele de copii si cadre didactice?!
Alta este problema când este vorba de absolvire (deci nu este un concurs pentru un numar limitat de locuri). Aici, întradevar, notele sunt importante pentru a conveni unui minim de cunostiinte dobândite. Deci cine are sub 5, nu trece!
Ca la orice concurs de atletism: nu conteazà dacà fugi suta de metrii în 9,80 sau în 14 secunde, important este cine ajunge pe primele locuri, nu? Ca nivelul ar fi slab, OK, posibil, dar asta nu are influenta pentru viitor, existând înca nenumarate obstacole de trecut!
Extrapolând afacerea, în fond este primul si probabil si ultimul examen unde elevii se bat pentru locuri si nu pentru note. La viitorul bacalaureat, de exemplu, notele vor conta càci nu existà concurs. La intrarea la facultate (depinde si unde si la care, desigur) se poate intra si fàrà examen, deci nici în acest caz nu va mai exista concurs! La toate examenele urmàtoare la fel. Poate în viitoarea profesie sa mai exista ceva exemene pentru locuri, dar acolo conteaza multi alti parametrii…cunostiinte tehnice, experiente, trecut profesional, politica, origine, etc.
As zice, deci, cà aceste examene (clasa VIII >> clasa IX) sunt pentru multi ultimele examene de tip “concurs”.
PANA LA URMA ,PE AN CE TRECE CONTEAZA MAI PUTIN NOTA ,IMPORTANT E CA PROFESORII SA AIBA UNDE SA MUNCEASCA ,ADICA SA FIE ELEVI IN CLASA !! MAI STII …POATE DE AICI NE IES VIITORII CONDUCATORI ASA UNITI CATE 3-4 INCAT SA FACA UNUL DE NOTA 10!