Invata oricand, oriunde, oricum, in ritmul tau propriu!
Universitatea “Politehnica” din Timisoara, prin Centrul de Invatamant la Distanta (CID) organizeaza si desfasoara programele de studiu in regim de invatamant la distanta pentru specializarile:
- Informatica (informaticieni – 3 ani de studiu)
- Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii (ingineri – 4 ani de studiu)
Programele de studiu sunt acreditate de catre ARACIS si confera aceeasi diploma ca si in cazul studiilor la forma de invatamant cu frecventa.
Programele academice sunt dezvoltate in parteneriat cu Facultatea de Automatica si Calculatoare, respectiv cu Facultatea de Electronica si Telecomunicatii. Pe site-urile celor doua facultati se pot gasi mai multe informatii, la adresele:
- http://www.ac.upt.ro/uploads/admitere-2011/prezentare-info-id.html
- http://www.etc.upt.ro/ro/admitere/admitere-licenta-2011/247-facultatea-de-electronica-si-telecomunicatii-timisoara
Pentru cei care sunt fascinati de lumea electronicii, a telecomunicatiilor, a programelor si a interactiunii cu calculatoarele, gandesc logic, „exact”, structurat, si vor sa obtina o diploma in domeniu dupa 3 sau 4 ani de studiu, la una dintre cele mai de prestigiu universitati tehnice din tara, dar nu au posibilitatea de a urma cursuri la zi (de exemplu sunt deja angajati cu norma intreaga), aceste programe de studiu li se potrivesc perfect. Obtinerea unei diplome de licenta este utila unei cariere in industrie. Absolventii nostri in cvasi-totalitate si-au gasit locuri de munca in domeniul specializarii lor. Cu o diploma de licentiat care nu difera cu nimic fata de cea de la invatamantul de zi, absolventii nostri au sanse mai mari la avansare si la un salar mai mare!
Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii
Absolventii acestei specializari vor deveni specialisti de inalta performanta si competenta cu o buna pregatire fundamentala in domeniul electronicii si telecomunicatiilor, dar in egala masura pregatiti si in domenii conexe, astfel incat sa se integreze rapid in economia de piata.
Ei vor beneficia de pregatire de inalt nivel in domenii de actualitate pe piata muncii: transmisii integrate de date si voce, tehnologii audio-video si multimedia, programare web, retele de telecomunicatii, telefonie fixa si mobila, dezvoltare de baze de date online.
Electronica si sistemele de telecomunicatii se regasesc in aproape toate domeniile de activitate ale vietii moderne si au un impact deosebit in activitatea umana zilnica: calculatorul, telefonia, telefonul mobil, Internetul, televizorul, echipamentele audio-video, echipamentele de comunicatii, de satelit etc. O serie de cursuri permit studentilor sa aprofundeze domenii specifice cum ar fi sisteme integrate de telecomunicatii, retele de comunicatii sau multimedia. Studentii in an terminal au posibilitatea de a-si face lucrarea de diploma in strainate sau in colaborare cu firme importante din domeniu. Inginerii specialisti in electronica si telecomunicatii pot deveni: specialisti in telecomunicatii mobile, dezvoltatori de retele de comunicatii, calculatoare sau de centrale, dezvoltatori de aplicatii audio-video, TV, dezvoltatori multimedia sau aplicatii Web. Toti absolventii ultimelor generatii si-au gasit locuri de munca in domeniu.
http://www.etc.upt.ro/ro/admitere/admitere-licenta-2011
Informatica
Absolventii acestei specializari vor deveni specialisti informaticieni. Informaticianul in formare trebuie sa poata gasi solutii complete pentru problemele practice de prelucrare a datelor si pe baza conceptelor generale ale informaticii si stiintei calculatoarelor. Pentru aceasta trebuie sa stapaneasca pe langa bazele teoretice ale informaticii si posibilitatile utilizarii practice a acestora. El va trebui sa cunoasca si sa inteleaga un spectru larg de aplicatii din tehnica, respectiv economie. Informaticianul gaseste un larg domeniu de activitate in diverse domenii ale tehnicii si economiei.
Ei vor beneficia de pregatire de inalt nivel in domenii de actualitate pe piata muncii: medii de programare, dezvoltare si administrare sisteme informatice, administrare de retea, dezvoltare de aplicatii web.
Diploma de informatician ofera posibilitatea de a exercita o gama larga de ocupatii in acest domeniu, cum sunt: dezvoltatori si administratori de sisteme informatice, specialisti in securitatea calculatoarelor, analisti de programe, administratori de retea, specialisti in asigurarea calitatii software si testare, administratori de site-uri Web, dezvoltatori de aplicatii Web, profesori de informatica.
http://www.ac.upt.ro/admitere_studenti.php#adm_septembrie_2011
Diploma de licenta acordata la finalul studiilor este identica cu cea de la forma de invatamant zi. Curricula, cursurile sunt identice cu cele de la forma de invatamant de zi, iar tutorizarea va fi efectuata de catre aceleasi cadre didactice care desfasoara cursuri la forma de invatamant de zi.
Avantaje ale desfasurarii cursurilor prin invatamant la distanta:
- cursuri desfasurate online prin platforma Campus Virtual al UPT (www.cv.upt.ro)
- administrare online note si teme/proiecte
- 4 intalniri in universitate, in fiecare semestru, pe durata weekend-urilor
Studentii ID beneficiaza de suport complet online pe durata studiilor, prin intermediul Campusului Virtual: material de curs, teme si activitati, note examene, comunicare si interactiune directa.
Disciplinele din planul de invatamant pentru cei 3 sau 4 ani se gasesc la sectiunea Curricula:
http://cid.upt.ro/educatie/licenta/curricula/
Inveti in timp ce muncesti, prin intermediul Centrului de Invatamant la Distanta al UPT !
Admitere 2011
Calendarul pentru admitere studii licenta in sesiunea Septembrie 2011 este:
Inscriere candidati: 08.09.2011 – 13.09.2011
Probe de procesarea dosarelor: 14.09.2011
Afisare rezultate: 15.09.2011, ora 10
Definitivarea rezultatelor: 15.09.2011 – 18.09.2011
Inscrierea se desfasoara in cladirea ELECTRO (Bul. Vasile Parvan, Nr. 2, Timisoara) sau online (www.cid.upt.ro).
Locurile disponibile la admitere pentru cele doua specializari sunt de 50 de locuri cu taxa la fiecare dintre ele.
Pentru mai multe informatii legate de modalitatea de admitere, dosarul necesar de inscriere si metodologia de admitere accesati www.cid.upt.ro
Taxe de concurs
Taxele asociate examenului de admitere la studii universitare de licenta stabilite de Biroul Executiv al Senatului UPT sunt urmatoarele:
- taxa de inscriere – 100 lei,
- taxa de confirmare – 100 lei,
Taxa scolara anuala va fi stabilita conform legislatiei in vigoare in Septembrie 2011. Pentru anul universitar 2010-2011 taxa scolara a fost de 3.450 RON/an, platibila in 2 transe.
Formula de calcul a mediei de admitere
Pentru concurs de dosare
media = (2*n1 +2*n2+ b)/5
n1 = nota multianuala matematica
n2 = nota multianuala fizica
b = media la bacalaureat
Acte necesare pentru inscriere (extras)
Dipl.Bacalaureat sau echivalenta + Foaia matricola (in original, copie legalizata sau copie autentificata pana la prima confirmare) + Adev.de student + Foaia matricola partiala
Declaratie Notariala numai pentru absolvire BAC. inainte de 2011
Certificat de nastere (copie legalizata sau copie autentificata)
Copie Buletin identitate / Carte identitate
Adeverinta medicala tip MS 18.1.1 + (Obligatoriu) Situatia vaccinarilor la zi
3 fotografii color tip diploma
Chitanta de plata a taxei de 100 Lei de inscriere la concurs
Centrul de Invatamant la Distanta (CID) functioneaza ca parte integranta a Universitatii “Politehnica” din Timisoara din anul 1998, avand ca principal obiectiv organizarea, sustinerea si supervizarea invatamantului la distanta in UPT.
Din anul 1996, UPT ofera doua specializari – Informatica Aplicata si Tehnologii Audio-Video si Multimedia – in regim de invatamant de scurta durata (pana in 2005), iar din 2006 ca si invatamant de ciclu licenta.
In ultimii 10 ani CID a fost implicat in 13 proiecte internationale din domeniul e-learning, finantate de Uniunea Europeana. In prezent este implicat in implementarea a alte 3 proiecte finantate din fonduri structurale, avand drept scop consolidarea utilizarii tehnologiilor TIC in sistemele educationale, la toate nivelurile. Rezultatele se regasesc in activitatea didactica si academica, in introducerea sistemului de e-learning in universitate si in promovarea rularii de laboratoare virtuale si a sistemelor de practica in intreprindere simulata.
In activitatea sa CID colaboreaza cu centre similare din universitati Europene, din SUA si Canada.
Informatii suplimentare www.cid.upt.ro
Facebook https://www.facebook.com/CIDUPT
Twitter http://twitter.com/cid_upt_ro
Youtube http://www.youtube.com/user/cidupt
Contact
CID
Bul. Vasile Parvan, No. 2 – sala B225
Timisoara
www.cid.upt.ro
tel: 0256 403326
Citiți principiile noastre de moderare aici!