Consilierul local (PNL) Ciprian Jichici consideră că graba celor de la ADP nu reprezintă altceva decât o sfidare la adresa Consiliului Local Timişoara.
„E un abuz. Dacă CL Timişoara a ajuns să devină o formalitate în faţa societăţii ADP consider că avem o mare problemă care de această dată priveşte tot municipiul”, a afirmat Jichici.
Propunerea referitoare la extinderea sistemului TelPark pe câteva noi străzi din oraş va figura pe ordinea de zi a plenului Consiliului Local Timişoara abia săptămâna viitoare, fiind vizate străzile Labrint şi Amforei din zona Circumvalaţiunii, străzile Mihail Kogălniceanu, Crizantemelor şi zona Stadionului Dan Păltinişanu. Pe toate acestea însă, indicatoarele Telpark au şi apărut deja.
Consilierul liberal reclamă şi disproporţia dintre investiţiile ADP pe care societatea le foloseşte ca pretext pentru extinderea sistemului Telpark şi veniturile pe care le încasează de pe urma acestuia.
„Am avut curiozitatea să fac un mic inventar al „marilor” investiţii realizate de ADP pe aceste străzi. Dacă pe strada Kogălniceanu au fost create exact 16 locuri de parcare, pe Crizantemelor lucrurile stau ceva mai bine. Aici există circa 100 de locuri de parcare, realizate însă doar pe 50% din lungimea arterei, în condiţiile în care solicitarea de extindere Telpark vizează întreaga stradă. Pe strada Labirint e o situaţie şi mai interesantă. Aici există o singură locaţie, la intersecţia cu strada Amforei, cu 40 de locuri de parcare. Asta în timp ce în zona adiacentă zilnic sunt parcate sute de maşini, dacă nu mai mult, în parcările dintre blocuri”, a mai declarat Ciprian Jichici.
În aceste condiţii, extinderea sistemului, a mai arătat consilierul local, n-ar aduce practic niciun venit societăţii ADP, al cărei regulament dă dreptul unui abonament gratuit riveranilor. Şi cum este vorba aproape exclusiv de zone rezidenţiale, cu blocuri, parcările ar fi ocupate de cei care domiciliază aici. Pe de altă parte, restul posesorilor de autovehicule, care nu beneficiază de această facilitate, ar fi taxaţi fără să le fie asigurat niciun serviciu.
Cât priveşte raportul investiţii – venituri, bugetul revizuit de venituri şi cheltuieli al ADP prevede la capitolul investiţii pe semestrul I suma de zero lei, iar pe semestrul II - de 1,3 milioane lei. Şi asta, în condiţiile în care veniturile totale ale societăţii sunt de 10,56 milioane de lei „Restul se duce probabil pe cheltuieli diverse şi pe cele făcute cu cei 160 de angajaţi ai societăţii”, a concluzionat Jichici.
Marius Horescu
Citiți principiile noastre de moderare aici!