Aleşii locali au fost de acord, în şedinţa ordinară de marţi, să fie retras de pe ordinea de zi proiectul care făcea referire la delegarea gestiunii serviciului public de coşerit şi de administrare a WC-urilor publice din oraş, precum şi a activităţii de curăţenie la Complexul Sportiv Bega, Sala Olimpia, sediile şi clădirile Primăriei Timişoara către SC ADP SA, prin negociere directă. Proiectul a fost amânat la solicitarea directorului societăţii Administrarea Domeniului Public, Liviu Barbu, care nu s-a arătat dornic să preia în orice condiţii WC-urile, coşarii şi curăţenia la sediile primăriei, motivând, prin intermediul unui consilier local PNŢCD, că în proiectul de hotărâre există multe ambiguităţi şi aspecte care nu sunt tratate corespunzător. „Am solicitat amânarea fiindcă subiectele sunt destul de complexe, fiecare cu specificul lui, şi aş vrea să preluăm aceste activităţi şi să putem să le desfăşurăm aşa cum sunt prescripţiile legale şi tehnice. Sunt foarte multe aspecte cu o încărcătură socială şi chestiunile trebuie privite şi sub aspect sanitar, şi sub aspectul economic, trebuiesc discutate aşezat. Aştept informaţii relevante cu care să îmi fundamentez planurile de afaceri, ca să ştim toată lumea pe ce contăm”, declara, marţi, Barbu.
Dar iată că proiectul a intrat din nou în atenţia aleşilor în şedinţa extraordinară de joi, într-o formă puţin schimbată. Consilierii locali au aprobat, fără prea multe discuţii, delegarea gestiunii serviciului public de coşerit şi a activităţii de curăţenie a WC-urilor publice, a Complexului Sportiv Bega, a Sălii Olimpia şi a imobilelor proprietatea municipiului Timişoara în care îşi desfăşoară activitatea aparatul propriu al primarului şi consiliului local prin încheierea unui contract prin negociere directă cu ADP.
Odată cu preluarea acestor activităţi şi servicii se va prelua şi întreg personalul care le deserveşte. Consilierul local Ciprian Bogdan a atras atenţia în plen că este vorba de nişte oameni care s-ar putea să rămână cel puţin o lună fără salarii, să nu aibă continuitate în muncă, dacă nu se aprobă delegarea gestiunii, autorităţile fiind împinse de împrejuări să facă acest lucru.
Reprezentanţii municipalităţii spun că s-a impus externalizarea acestor activităţi ca urmare a reorganizării care s-a făcut la primărie după apariţia OUG 63 din 2010, prin care s-a stabilit un număr maxim de angajaţi pentru administraţiile locale. Până acum, aceste activităţi şi servicii au fost prestate, prin gestiune directă, de către Serviciul Public de Administrare Locuinţe şi Utilităţi din cadrul Consiliului Local Timişoara.
Rămâne de văzut dacă toaletele publice din oraş care sunt în administrarea primăriei vor fi într-o stare mai bună dacă activitatea de curăţenie va fi gestionată de către ADP.
Citiți principiile noastre de moderare aici!