La Timișoara demarează campania de sănătate publică SKIN (Solution. Knowledge. Information. News). Campania de sănătate publică abordează o temă de actualitate – afecțiunile pielii și manifestările acestora, cu toate aspectele pe care le presupun, de la o îngrijire adecvată și până la diverse patologii cu care multe persoane se confruntă în viața de zi cu zi.
Evenimentul se desfășoară sâmbătă, 25 noiembrie 2017, în Iulius Mall. În cadrul evenimentului vor exista standuri de informare și consiliere, cuprinzând și o activitate practică, demonstrativă a subiectelor de interes. Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10:00-21:00.
Studenții vor aborda în fața oamenilor afecțiuni comune, cu o mare incidență în rândul populației: acneea și dermatita de contact, dar și melanomul. Se vor utiliza machete speciale pentru prezentarea diverselor tipuri de melanom și modalități de excizie a acestuia. Relevant pentru tratamentul pacienților, studenții vor explica practic etapele de formulare a diverselor forme farmaceutice de interes, utilizând materiale de laborator specifice și substațe care pot simula un preparat.
Campania de sănătate publică se desfășoară în cadrul proiectului național FASFR Academy, desfășurat la Timișoara, în perioada 23-26 noiembrie 2017. Evenimentul este organizat de Liga Studenților Farmaciști din Timișoara (LSFT), în colaborare cu Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR).
„Ne dorim să răspundem întrebărilor comune, întâlnite des la pacienți. Întregul nostru eveniment este construit ca un răspuns la „de ce”-ul pacientului. Ne propunem să diseminăm informația în rândul a aproximativ 500-600 de persoane din rândul publicului larg”, transmit organizatorii..
Studenții de la „Farmacie” colaborează cu studenți ai Facultății de Medicină, iar împreună vor transmite informația către publicul larg.
FASFR Academy reprezintă o oportunitate de învățare non-formală prin care studenții farmaciști se vor dezvolta atât pe plan personal, cât și profesional, devenind mai motivați să se implice și să dezvolte domeniul sănătății din România. Evenimentul își propune dezvoltarea studenților farmaciști pe partea profesională, organizând training-uri și workshop-uri ce vor facilita integrarea ulterioară a acestora pe piața farmaceutică, iar pe partea personală, dezvoltând latura critică și analitică a participanților. Programul educațional mai cuprinde și panel-uri de discuție pe teme actuale de sănătate din România, având invitați precum: Vlad Voiculescu (ministru al Sănătății în România: mai 2016 – ianuarie 2017), Sânziana Mardale (Consilier al Secretarului de Stat la Ministerul Sănătății din România), Vlad Mixich (reprezentant a Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale ) și cadre didactice de seamă din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „VictorBabeș” din Timișoara. Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) este o organizație non-profit care are drept scop reprezentarea studenților farmaciști din țară. Federația are în prezent opt asociații membre.
Liga Studenților Farmaciști din Timișoara (LSFT) este o organizație studențească care are drept scop apărarea intereselor tuturor studenților farmaciști din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Activitatea organizației se desfășoară în sfera reprezentări studențești, a sănătății publice și a educației farmaceutice. LSFT este o voce pentru studenții farmaciști și crede într-un viitor cu perspectivă, desfășurând proiecte care răspund nevoii de educare și formare a studenților farmaciști.
Citiți principiile noastre de moderare aici!