”O, ce zile frumoase!” îi așteaptă pe spectatorii Teatrului Maghiar în 4 şi 13 aprilie, la spectacolul montat de Kedves Emőke, după un text de Samuel Beckett, și interpretat de actorii Bandi András Zsolt şi Tokai Andrea.
În perioada 7-9 aprilie, copiii sunt poftiți la spectacolul de păpuşi ”Zâna cu şapte capete”, regizat de Antal Attila. Montarea după basmul lui Lázár Ervin.
În 9 aprilie, spectatorii vor ”călători” în ploioasa Irlandă, pentru o întâlnire cu ”Regina frumuseţii din Leenane”, spectacol în regia lui Upor László.
Ziua de 10 aprilie aduce trei reprezentații laTeatrul Maghiar: de la orele 18 şi 20, în sala Studio, un spectacol invitat al Teatrului „Katona József” din Ungaria, în interpretarea lui Csoma Judit,o dramatizare a romanulului ”Sunt o babă comunistă” al scriitorului Dan Lungu; în aceeaşi seară, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului are loc o nuntă nemaivăzută, unde nimic nu e ceea ce pare să fie, în spectacolul regizat de Szikszai Rémusz, “Opera ţărănească”.
Doi ucigaşi şi o misiune fatală dau tensiune serii de 15 aprilie: “Afacere murdară”, în regia lui Gyulay Eszter, îi are protagoniști pe actorii Levente Kocsardi și Geza Aszalos. Un spectacol invitat, de data asta de la Gyula, Ungaria, având la bază texte din operele lui Hamvas Béla, Weöres Sándor şi Márai Sándor, va fi jucat în data de 24 aprilie.
”Gardenia”, spectacol -vedetă al stagiunii timișorene, în regia lui Koltai M. Gábor și scenografia Iulianei Vîlsan, revine pe afiș în 26 aprilie, la Sala Studio.
În 27 aprilie, spectatorii au parte de o felie paradisiacă de teatru contemporan, cu accente esoterice: “Cer şi Pământ”, de Döbrei Dénes şi Varga Heni, spectacol de mişcare, este o întoarcere la textul lui John Milton, “Paradisul pierdut”, o întâlnire între Eve şi Adami, Satane, Îngeri, Dumnezei şi public.
În 30 aprilie este programată premiera spectacolului creat și interpretat de Baczó Tünde. Inspirată de monologul lui William Shakespeare: „Lumea întreagă este o scenă, iar bărbaţii şi femeile sunt actorii ei…”, cu fundalul sonor al compozitorului Cári Tibor, Baczó Tünde a creat un spectacol-dans, despre rolurile eterne ale femeilor, despre sine însăşi şi despre Femeia eternă.
foto (c) fotosen.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!