Oenologul, specialistul care ne oferă vinul perfect.
O meserie cu abilităţi care se cizelează în timp, dar fără de care vinul pe care noi îl bem nu ar fi atât de “adevărat”, nu ar avea poate buchetul, culoarea, taninul sau cantitatea de zahăr care să îl facă pe consumator să aprecieze la valoarea maximă această licoare. Petre Badea lucrează de zeci de ani în industria vinului, a trecut prin toate schimbările din domeniu, dar rămâne un specialist adevărat, un degustător cu simţuri ascuţite. Salonul Vinvest i-a oferit din nou posibilitatea să viziteze Timişoara şi să decidă care sunt cele mai bune vinuri. El este preşedintele juriului care oferă decizia în cadrul Concursului naţional de vinuri şi băuturi alcoolice.
Ce înseamnă un oenolog? Am aflat chiar de la Petre Badea. “Oenolog înseamnă de fapt persoana care transformă strugurele în acea băutură, vinul, pe care o găsim noi pe piaţă. Oenologul are grijă ca materia primă, strugurele, să se transforme calitativ într-un vin de cel mai înalt nivel. Oenologul stă zi de zi, seară de seară, în preajma vinului. El este cel care creează vinul, este un bucătar, un artist!”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!