„Voievodul ţiganilor” se reîntoarce, metaforic, în cetatea de baştină, într-un eveniment special, generos dedicat de Opera Naţională Română din Timişoara unor categorii aparte de public: pensionarii şi copiii. Special pentru ei, biletele spectacolului de duminică, 10 februarie 2013, de la ora 15, când Mihaela Silvia Roşca va dirija exotica operetă a lui Johann Strauss, vor avea preţul general de 10 lei.
Eveniment artistic excepţional la Filarmonica Banatul, în această seară de vineri, 8 februarie 2013, de la ora 19: Trio Contraste, cea mai valoroasă formaţie din România dedicată promovării muzicii contemporane, celebrează 30 de ani. Concertul aniversar dirijat de Tiberiu Oprea îi va aduce pe scena Capitol, ca invitaţi, pe DJ K-lu şi Ansamblul Percutissimo, programul muzical incluzând o primă audiţie absolută, o compoziţie a lui Chopin şi patru lucrări scrise special pentru Trio Contraste. Biletele au, în funcţie de loc, preţuri de 20 şi 30 de lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari costă 10 lei.
La Teatrul Naţional Timişoara week-end-ul începe cu o “Pană de automobil”: spectacolul cu piesa lui Friedrich Dűrrenmatt în regia lui Sabin Popescu poate fi văzut vineri, 6 februarie, de la ora 19, în sala Studio 5. Sâmbătă, 9 februarie, tot de la ora 19, TNT îşi invită publicul pe “Insula” lui Mihai Sebastian, într-un spectacol regizat de Mihaela Lichiardopol. “Sala de aşteptare – Aeroport 2” , un spectacol de Ion Ardeal Ieremia pe text de Ştefan Caraman, este propunerea TNT pentru seara de duminică, 10 februarie, de la ora 19, la Studio 5. Biletele pentru aceste spectacole costă între 20 şi 40 de lei.
Teatrul Maghiar din Timişoara îşi tentează publicul sâmbătă, 9 februarie, de la ora 19, cu cea mai nouă producţie a sa: Opera ţărănească, o excelentă montare a regizorului Szikszai Rémusz, un amalgam bizar şi seducător de cântece maghiare populare ardeleneşti, muzică barocă, jazz şi rock. „Operă ţărănească de Pintér Béla – autor important al noii generaţii maghiare –, este una dintre cele mai bune piese maghiare din ultimii ani, iar spectacolul „original” montat de autor se joacă de nu mai puţin de zece ani pe scenele din Ungaria şi din străinătate”, subliniază protagoniştii. Spectacolul este supratitrat în limba română, iar biletele au preţul de 16 lei ( pentru elevi, studenţi, pensionari – 8 lei).
Teatrul German din Timişoara are pe afişul serii de vineri, 8 februarie, de la ora 19,30, o tragedie shakespeareană: „Titus Andronicus”, un spectacol regizat de Brian Michaels. „Cu această probabil primă tragedie, William Shakespeare prezintă dincolo de aparenţele însângerate o piesă complexă despre raportarea la ritual, violenţă, durere şi răzbunare”, subliniază echipa TGST. Biletele costă 20 de lei.
La Teatrul Auăleu (str. Zoe nr.1) se joacă „Diabolus ex Machina”, o înscenare de Ovidiu Mihăiţă, în serile de 8, 9 şi 10 februarie, de la ora 19,30 . “Diabolus Ex Machina se bazează pe un scenariu compus în timpul repetiţiilor şi pe lângă textele improvizate de actori, conţine fragmente din Pescăruşul de A.P.Cehov şi poezia lui Nae Smirnoff, Albatrosul. Spectacolul spune povestea răului care intervine într-un mod neaşteptat, în momente cheie, de decizie, răsturnând bunul mers al lucrurilor, reuşind să distrugă speranţe, idealuri, vise”, explică realizatorii spectacolului, Biletul costă 20 de lei, iar rezervări se fac la tel. 0751 892 340.
Şi pentru cei pasionaţi de artele plastice, sfârşitul săptămânii îşi revarsă cornul abundenţei la Timişoara. La Muzeul de Artă din Piaţa Unirii, Palatul Baroc, vineri 1 februarie se deschide expoziţia-eveniment « Goya. Cronicarul tuturor războaielor », prilej de a admira 82 de gravuri realizate de artistul spaniol în seria « Dezastrele războiului ». Şi în spaţiul de artă contemporană Calina s-a deschis o nouă şi foarte provocatoare expoziţie: « Foarte în plus/pictură », de Ioana Iacob. Ambele librării Cărtureşti din Timişoara sunt acum « « mobilate » cu noi expoziţii: « Umbra cărţii- bibliotecă utopică », 19 cărţi -obiect de Suzana Fântânariu pe strada Mercy şi « Undeva în Maramureş », fotografie de Andrei Bucisan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!