Theatre Fleas Orchestra își va susține concertul de lansare la Timișoara, duminică, 24 noiembrie 2013, de la ora 19:00, în Sala Teatrului Maghiar. Evenimentul este organizat de Asociația Sfera Timișoarei.
Theatre Fleas Orchestra este un proiect sincretic, de autor, care îmbină muzica de teatru, dansul și arta vizuală, într-un concept în premieră în România. Orchestra reunește exclusiv muzicieni profesioniști: Tibor Cari – compozitor, pianist; Sorina Savii- vibrafon, percuție; Alin Stoianovici – acordeon; Cătălin Trocan – trombon; Csaba Sánta – contrabas; Radu Pieloiu – tobe.
„Generat de proiectul Muzica Teatrului, noul program estetic al compozitorului Tibor Cari are în repertoriu piese care trăiesc o altă viață dincolo de teatru, unele care încă nu și-au găsit spectacolul, improvizații cu explozie imediată, dans, senzații, o anume stare de „déjà vu” teatral: sunet, atmosferă, un „quelque chose” inefabil ce crează dependență”, susțin protagoniștii săi.
Intrarea la concertul de lansare la Timișoara se face pe bază de donație de 20 lei pentru Asociația Sfera Timișoarei, iar invitațiile se găsesc la Salonul Charme de Ralu (Str. Siret, nr. 5- în spatele Liceului de Muzică), librăria Cărturești și restaurantul Biofresh, ambele pe strada Mercy în Piața Unirii.
Un eveniment cu totul atipic în stagiunea Filarmonicii Banatul aduce pe scena sălii Capitol unul dintre cele mai interesante proiecte muzicale din România la această oră: formația Cobzality. Vineri, 22 noiembrie 2013, trupa care „are ca proiect promovarea datinilor şi tradiţiilor româneşti prin muzică” va susține la Timișoara un concert de world-music, electronic, etnojazz, în compania Orchestrei de cameră a Filarmonicii Banatul (aranjor și dirijor Simona Strungaru). Invitați speciali vor fi Dorin Cuibaru, care va cânta la clarinet, clarinet bas şi instrumente tradiţionale de suflat, şi chitaristul Horea Crişovan. Biletele pentru acest concert costă 10 lei (pentru elevi și studenți), 20 de lei și 30 de lei (la lojă) și se găsesc la agenția Filarmonicii.
„Circus Mundi”, la Teatrul Auăleu în 23 şi 24 noiembrie, de la ora 19,30 fix – un spectacol „prezentat de actori, circari, muzicieni şi saltimbanci precum Christine, Andrea, Codi, Ionuţ, Victor, Costi, Armand, Cari, Tunde şi Ovidiu, în care veţi putea vedea numere senzaţionale, precum Îmblânzirea de femei, Dresură de bărbaţi, Parada moravurilor omeneşti, Omul invizibil, Preak show, Hocus Pocus şi multe alte nemernicii…. cu scopul de a vă convinge că lumea nu mai e o scenă. Ea s-a preschimbat într-o arenă”, dezvăluie artiştii. Biletele costă 20 de lei.
Electric Theatre ( strada Argeș, nr. 18) propune și în acest week-end un program dens. Vineri 22 noiembrie, de la ora 21:00, concert Jazz t in Case, în care Ștefan Olariu – trompetă, Lucian Nagy – saxofon, flaut, Tony Kuhn – clape, Mircea Ardeleanu Jr.- contrabas, Sergiu Cătană – tobe, propun „o paleta largă de sub-genuri muzicale din sfera jazz-ului, afro-latin-ului, a muzicii braziliene și a funk-ului”; biletele pentru acest eveniment costă 25 de lei; sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 21:00, spectacolul de teatru „Lipicioșii. Despre vise și alte amăgiri” al Companiei Teatrala BIS – Sibiu; duminica, 24 noiembrie, la ora 21:00, spectacolul „Trei drame ridicole”, al aceleiași trupe teatrale.
La Teatrul Național Timișoara, vineri și sâmbătă (22-23 noiembrie), de la ora 19:00, în sala Studio Uţu, este programat spectacolul „M-am hotărât să devin prost”, după Martin Page, în regia Antonellei Cornici, iar duminică 24 noiembrie, de la aceeaşi oră şi în aceeaşi sală, se desfăşoară spectacolul cu piesa „Iaacovi şi Leidental”, de Hanoch Levin, în regia Mihaelei Lichiardopol. Prețul biletelor la spectacolele TNT este cuprins între 20 și 40 de lei.
Teatrul German încheie programul lunii noiembrie cu două reprezentaţii ale noii sale producţii, spectacolul cu piesa „Tineri fără Dumnezeu”, după Ödön von Horváth, în regia lui Clemens Bechtel şi scenografia creată de
Féhérvári Zsolt. Spectacolul va fi jucat în 22 şi 23 noiembrie, de la ora 19,30, de actorii Rareş Hontzu, Horia Săvescu, Tatiana Sessler, Daniela Török, Radu Vulpe, Anne-Marie Waldeck, Aljoscha Cobeţ, Konstantin Keidel, Yannick Becker, Tudor Morariu, Cornelius Micşa, Alex Popa, Niko Becker, Thomas Grießbacher, Horațiu Covlescu, Robert Schein-Bogdanov.
„Un profesor tânăr, dar decepționat, din Germania anilor ′30 nu mai înțelege ce se petrece cu elevii săi. Aceștia par lipsiţi de scrupule, fără simț moral, adoptând concepțiile radicale auzite la radio. Profesorul nu crede că are puterea să schimbe situația din țară de unul singur și se teme că prin împotrivire şi-ar putea pune în pericol locul de muncă, dar şi anii de pensie. În timpul unei tabere, în care adolescenţii de cincisprezece ani sunt familiarizaţi cu exerciţii militare, intervin şi tensiuni între aceştia. Unul dintre elevi îşi pierde viaţa într-un mod violent, acuzat fiind că a citit jurnalul unui coleg. Începe vânătoarea criminalului. Profesorul se vede obligat să-şi recunoască complicitatea şi să ia în sfârşit măsuri.
Acesta este al treilea roman al lui Ödön von Horváth, care nu a mai fost publicat în Germania anului 1937. Prin el este criticată societatea crudă şi lipsită de conţinut a acelei epoci”, precizează echipa TGST. Spectacolul este jucat în limba germană, cu traducere în română, iar biletele costă 25 de lei.
În cadrul turneului său național de promovare a albumului „Altceva”, Ştefan Bănică susține la Timișoara, în 24 noiembrie 2013, de la ora 19,30, în sala Capitol, concertul „Alerg printre stele”. Biletele costă, în funcție de loc, între 60 și 100 de lei. „De abia aștep să ne vedem la concertele turneului 2013 – Alerg printre stele! Ca de obicei, noi cântăm, iar voi faceți atmosfera. Împreună, putem crea seri de neuitat. Vă aștept, cu mic, cu mare, să alergăm printre stele, să fim liberi, să uităm pentru două ore de toate grijile și să ne sărbătorim prin muzică”, le-a transmis artistul admiratorilor săi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!