Aflaţi din paginile acestui supliment cum este celebrat Paştele la toate cultele care sărbătoresc Învierea Domnului, ce obiceiuri, cunoscute şi mai puţin cunoscute, sunt în România şi în alte ţări din Europa, cum se întâmplă minunea aprinderii Luminii Sfinte la Ierusalim şi care sunt simbolurile creştine ale acestei mari sărbători.
Banatul se mândreşte cu bisericile din lemn de pe teritoriul său, reprezentative pentru arhitectura lemnului. Unele sunt într-o stare mai bună, altele ar avea mare nevoie de lucrări de restaurare. Am prezentat câteva dintre ele, care se disting printr-o anumită caracteristică.
Puteţi afla ce mâncăruri tradiţionale se pregătesc în gospodăriile europene pentru a marca sărbătoarea Învierii, dar şi câteva sugestii de preparate pe care să le faceţi acasă, pentru cei dragi.
De Paşti, atmosfera de bucurie a sărbătorii ne cuprinde sufletele şi vrem să o împărtăşim cu cei care ne sunt aproape. Şi putem face acest lucru şi pregătindu-ne special casa. Vă facem câteva sugestii de aranjamente şi decoruri, precum şi sfaturi pentru aranjarea şi decorarea mesei festive, care vă pot fi utile şi în alte ocazii deosebite.
În paginile săptămânalului Agenda din 10 aprilie puteţi citi şi mesajele pascale transmise de reprezentanţii cultelor care celebrează Paştele în 12 aprilie.
Sărbători frumoase şi luminate tuturor!
Citiți principiile noastre de moderare aici!