Proiectul „Ajungem MARI și Puternici”, desfășurat de Asociația Lindenfeld-Programul Educațional Ajungem MARI, s-a desfășurat în perioada martie 2020 – februarie 2021. Copiii au fost înscriși la cursuri vocaționale și de calificare, ședințe de logopedie sau terapie. Au mers și în mai multe excursii și tabere.
„Ne-am bucurat foarte mult că în această perioadă, în care cu toții ne-am confruntat cu nesiguranța și teama cauzate de pandemie, am reușit să fim în continuare alături de copiii din centrele de plasament și să le oferim atenția și sprijinul de care au nevoie”, spune Emilia Mocan, coordonator al proiectului.
Cu ajutorul acestui proiect, 105 copii au participat la cursuri de gătit, fotbal, atletism, teatru sau gimnastică.
„Cinci tineri care urmează să părăsească centrele au participat la cursuri de calificare pentru a se putea angaja în domeniile care îi pasionează. Ei au urmat cursuri acreditate de cofetar, frizerie, machiaj, manichiură și editare video”, transmit reprezentanții asociației.
„Ajungem MARI și Puternici” a inclus și ore de psihoterapie și de consiliere psihologică. Nouă copii au beneficiat de terapie individuală, iar 26 de adolescenți și zece părinți au participat la ședințe de terapie de grup. Alți șapte copii cu dificultăți de pronunție au participat la ore de logopedie.
150 de voluntari au fost implicați în proiect. Ei au participat la mai multe traininguri despre metode eficiente de lucru cu copiii instituționalizați, dar și la un team building.
„Am savurat fiecare clipă și fiecare activitate, m-am bucurat să-mi fac din cunoștințe prieteni și să constat că dorința de a ajuta și de a participa la educația copiilor aflați în centrele din plasament este un numitor comun pentru toți!”, a spus un voluntar Ajungem MARI.
Voluntarii au organizat excursii pentru 169 de copii și tineri din centrele de plasament din Timiș. Au fost în zone precum Arsenal Park, râul Timiș sau Herneacova, cu bicicletele sau în drumeție.
„De asemenea, pe perioada stării de urgență, voluntarii au ajutat 71 de familii defavorizate din Timiș cu pachete cu alimente și produse de igienă personală. Familiile sprijinite sunt cele din care provin copiii care participau la activități educative în cadrul centrelor de zi partenere”, mai spun cei de la asociație.
Proiectul „Ajungem MARI și Puternici” a fost finanțat de Fundația Alber, care susține proiecte educaționale adresate copiilor și tinerilor până în 24 de ani, dar și cazuri sociale din județele Arad, Timiș și Brașov.
Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală care are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății. Ajungem MARI este singurul program al Asociației Lindenfeld și susține educația a peste 2.500 de copii din centre de plasament și medii defavorizate din București și 23 de județe prin mai multe proiecte.
Trimite articolul
XFelicitări tuturor celor implicați!