Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează cel de-al doilea apel din acest an pentru oferte culturale, cu o finanțare nerambursabilă de 2 milioane de lei. Doar două săptămâni au la dispoziție pentru a depune dosarele la primărie și trebuie să țină cont de câteva condiții.
Cine poate aplica?
Finanțarea se adresează asociațiilor, fundațiilor, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau familiale și societăților comerciale care activează în domeniul cultural și artistic, precum și instituțiilor publice de cultură, cu excepția celor din subordinea PMT.
„Valoarea maximă a finanțării nerambursabile pe care o pot solicita aplicanții este de 400.000 lei. De asemenea, aplicanții vor contribui cu o cofinanțare într-un procent variabil între 10% și 30% din valoarea totală a bugetului. Aceștia pot depune maximum două oferte culturale și pot primi finanțare pentru cel mult una dintre ele”, transmit reprezentanții PMT.
Proiecte strategice și de anvergură
Proiectele strategice eligibile sunt cele care au nevoie de susținere financiară pentru a-și menține rezultatele în domeniul cultural. Evenimentele de anvergură care vor fi luate în considerare sunt cele emblematice pentru oraș, care își propun să atragă un public cât mai larg, transmite PMT.
„Prin proiecte strategice ne referim la proiecte inițiate de echipe și organizații cu experiență dovedită în succesul respectivei intervenții culturale, proiecte care au nevoie de susținere financiară pentru a menține rezultatele și pentru a le amplifica ecourile pozitive. De asemenea, evenimentele de anvergură pe care le vom avea în vedere sunt acele evenimente emblematice pentru oraș, care își propun să atragă un public numeros local, național și internațional – și care beneficiază de publicitate și promovare turistică sporite, având un efect social-economic și cultural major asupra orașului”, explică Alexandra Rigler, directorul Centrului de Proiecte Timișoara.
Evaluarea și selecția ofertelor culturale va fi făcută de experți independenți cu experiență de minim cinci ani în implementarea de proiecte culturale de anvergură.
„Membrii comisiilor sunt desemnați prin decizie de către Centrul de Proiecte, în baza criteriilor cuprinse în procedura de înscriere și selecție a specialiștilor externi independenți”, spun reprezentanții PMT.
Proiectele pot fi depuse online, pe site-ul Centrului de Proiecte al PMT, unde se găsesc și toate informațiile și documentele necesare. Termenul de înscriere este 30 iunie. Candidaturile pentru a deveni evaluator se depun și ele online.
Centrul de Proiecte Timișoara va lansa și un al treilea apel, pentru programul cultural prioritar Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.
editor Dan Oancia
Citiți principiile noastre de moderare aici!