Vernisajul expoziţiei va avea loc sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 19, Jecza Gallery, Calea Martirilor 51/52-53, iar cuvântul de deschidere îi va aparține profesorului univ. dr. Ioan Sbârciu – preşedinte al Senatului Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca.
„Sunt interesat de modul în care ideologia se exprimă pe sine prin intermediul formei. Ceea ce încerc eu să fac este să investighez mecanismul prin care vechea societate de tip colectiv comunist încearcă să construiască imaginarul unei noi realităţi individualist consumiste. Mă preocupă felul în care se creează noi forme şi explorez modul în care contextul social şi cultural modelează aceste forme”, explică Genti Korini.
Născut în 1979 la Tirana, Albania, pictorul Genti Korini s-a școlit în România, la Universitatea de Arte şi Design Cluj-Napoca, apoi în orașul natal, dar și în Berlin, Germania. Trăieşte şi lucrează în prezent la Tirana, Albania.
„A avut expoziţii personale la Galeria Naţională de Artă din Tirana (2013), Structuri efemere; Palma Gallery, New Orleans, U.S.A.(2006), Realităţi paralele. Participă la importante expoziţii internaţionale de grup în Albania, la Galeria Naţională de Artă, în Grecia, în Italia, la “Galeria Contemporaneo”, în timpul celei de-a 52a Bienale de artă, în China, la “National Gallery”, Beijing. În prezent, paralel cu expoziţia personală deschisă la Timişoara, artistul este selectat la Aart Cologne de către Art Collection Telekom, Germania. Cu ocazia vernisajului se va lansa şi catalogul expoziţiei, ce include, pe lângă Statementul artistului şi texte ale Christinei Steinbrecher-Pfandt/Anton Streletzki, importanţi critici de artă din Viena, şi Jane Neal, curatoare şi critic de artă din Londra”, precizează Andrei Jecza.
Citiți principiile noastre de moderare aici!