În urma unei decizii din 2009, centrul Wireless Research & Developement din România, funcţional la Timişoara, a fost complet integrat în organizaţia globală R&D pentru tehnologia LTE. Echipa R&D LTE end-to-end a fost formată şi îşi desfăşoară activitatea în România, specializându-se în integrare şi testare/validare de software. Astfel, centrul R&D de la Timişoara colaborează cu celelalte echipe de R&D la nivel global specializate în tehnologia LTE. „Parteneriatele pe termen lung cu operatorii ne-au permis să înţelegem în profunzime provocările cu care se confruntă aceştia. Prin experienţa unică a Alcatel-Lucent în multi-tehnologie garantăm continuitatea serviciului şi trecerea fără probleme de la reţelele 2G/3G. LTE este o tehnologie cu acces flexibil care răspunde nevoilor pieţei şi soluţionează provocările operatorilor”, a declarat Raoul Ros, preşedintele Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est.
„Cea mai mare provocare pentru implementarea expertizei LTE în România a fost dată de realizarea primei platforme LTE la cheie, funcţională, şi de angajarea de ingineri cu competenţe deosebite care să contribuie decisiv la eforturile noastre de R&D la nivel global. Am reuşit acest lucru într-o perioadă de timp foarte scurtă, ceea ce ne permite acum să fim complet operaţionali şi să colaborăm cu celelalte Centre de Excelenţă în dezvoltare tehnologiei LTE răspândite în întreaga lume (SUA, Franţa, China, Marea Britanie şi Germania). De acum, ne vom orienta şi către absolvenţii de Politehnică (Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare), pentru care am prevăzut sesiuni de instruire structurate pe tehnologia LTE.”, a declarat Marius Mihailovici, directorul Diviziei Wireless.
Centrul R&D din România oferă suport pentru clienţi la nivel global, precum şi pentru furnizori de servicii în activităţi de testare derulate în regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA).
Citiți principiile noastre de moderare aici!