Biroul Electoral Județean Timiș a decis că cererile de votare prin intermediul urnei speciale (mobile), formulate de persoanele cu drept de vot internate în Spitalul Clinic Județean de Urgență nr. 1 Timișoara, pot fi depuse cel mai târziu în preziua votării, 25 mai 2019, între orele 18.00-20.00, la secțiile de votare nr. 111, 112 și 113 amplasate în incinta Casei Tineretului, situată pe Str. Arieș, nr. 19.
Conform aceleiași hotărâri, cererile de votare prin intermediul urnei speciale (mobile) formulate de persoanele cu drept de vot internate în Institutul de Boli Cardiovasculare, situat în Str. Gheorghe Adam nr. 13A, precum și în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumo-ftiziologie ”Dr. Victor Babeș” situat pe Str. Gheorghe Adam, nr. 13, pot fi depuse cel mai târziu în preziua votării, 25 mai 2019 între orele 18.00-20.00, la secțiile de votare nr. 163, 164 și 165 amplasate în incinta Liceului Arte Plastice, situat pe Str. Lorena nr. 35, într-un mod egal pentru fiecare secție de votare în ce privește numărul cererilor.
„Cererile de votare prin intermediul urnei speciale (mobile) formulate de persoanele cu drept de vot internate în Clinica de Oftalmologie (secție a Spitalului Municipal) situată în Scuar Martir Radian Belici (fosta Sf. Ioan) nr. 3, Spitalul Clinic Municipal situat în Str. Gheorghe Dima nr. 5 precum și Spitalul Militar De Urgență «Dr. Victor Popescu» situat în Str. Gheorghe Lazăr nr. 7 pot fi depuse cel mai târziu în preziua votării, 25 mai 2019 între orele 18.00-20.00, la secțiile de votare nr. 5, 6 și 7 amplasate în incinta Liceului Nikolaus Lenau situat în Str. Gh. Lazăr nr. 2, într-un mod egal pentru fiecare secție de votare în ce privește numărul cererilor”, scrie în hotărârea Biroului Electoral Județean Timiș, al cărui președinte este judecătorul Titu Birceanu.
Conform legii, „pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, președintele biroului electoral al secției de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua alegerilor, însoțită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puțin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială și cu materialul necesar votării – ștampilă cu mențiunea «VOTAT» și buletine de vot – la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secții de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secției de votare. Urna specială se poate deplasa numai în raza teritorială arondată la respectiva secție de votare”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!