În Timiș sunt 601 secții de votare și 626.555 alegători cu drept de vot. În Timișoara sunt 207 secții de votare și 271.628 alegători cu drept de vot.
Reprezentanții Biroului Electoral Județean Timiș transmit că duminică, 6 decembrie, la ora 7 dimineața, s-au deschis toate secțiile de votare din județ și nu au fost semnalate probleme.
Votarea a început la ora 7.00 și se încheie la ora 21. Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să își exercite dreptul de vot. Aceștia pot vota până cel mult la ora 23.59.
În intervalul 6 decembrie 2020, ora 05.00 – 7 decembrie 2020, ora 01.00, alegătorii, inclusiv cei din localitățile carantinate, se vor putea deplasa la secțiile de votare/de la secțiile de votare, fără restricții și fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării. De la această regulă, fac excepție persoanele izolate sau carantinate, potrivit legii, acestea având posibilitatea să își exercite dreptul de vot prin intermediul urnei speciale.
Alegătorii votează numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea, unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă localitate din cadrul aceleiași circumscripții electorale (județ), aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.
Accesați www.registrulelectoral.ro, introduceți datele personale și veți afla secția de votare la care ați fost arondat, inclusiv adresa acesteia.
Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România care în ziua votării se află în țară își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în România în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării:
a) cartea de identitate;
b) cartea electronică de identitate;
c) cartea de identitate provizorie;
d) buletinul de identitate;
e) pașaportul diplomatic;
f) pașaportul diplomatic electronic;
g) pașaportul de serviciu;
h) pașaportul de serviciu electronic;
i) carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.
Alegătorii votează separat, în cabine închise, aplicând ștampila cu mențiunea “VOTAT” în patrulaterul care cuprinde lista de candidați sau numele candidatului pe care îl votează. După ce au votat, alegătorii îndoaie buletinele de vot astfel ca pagina albă care poartă ștampila de control să rămână în afară și le introduc în urnă, având grijă să nu se deschidă. Îndoirea greșită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat. În cazul în care buletinul de vot se deschide în așa fel încât secretul votului nu mai este asigurat, acesta se anulează și se dă alegătorului, numai o singură dată, un nou buletin de vot, făcându-se mențiune despre aceasta în procesul-verbal al operațiunilor de votare. Ștampila cu mențiunea “VOTAT”, încredințată pentru votare, se restituie președintelui, care o aplică pe actul de identitate, menționând și data scrutinului. În cazul alegătorilor care votează pe baza cărții de identitate, pe verso-ul acesteia se aplică un timbru autocolant cu mențiunea “VOTAT” și data scrutinului.
Trimite articolul
XParca n-as vrea s-o vad pe Gheorghiu din nou in Parlament… Mai bine as vedea fete noi, decat comunistii rosii sau galben-albastri. Astia merita sa fie dati jos de la ciolan!
-
Pentru cultura ta generală, “fețele noi” sau “#oameniinoi” au aceleași apucături vechi și trag pentru interesul personal, nu pentru interesul cetățenilor.
Pe lângă asta, dacă ar fi să ne ghidăm după idei și sloganuri / lozinci, ai fi surprins să descoperi că între “#oameniinoi” și Bela Kun, Ana Pauker sau Lenin nu există mari diferențe.
Cei cu dua perechi,care au dubla sau multipla cetatenie au drept de vot si pentru alegeri in Romania,,Moldova ,Rusia Ungaria etc ? Ce spune Constitutia si legile tarii in acest caz ?