Edilul-şef le-a explicat aleşilor, în şedinţa de consiliu local de marţi, că în faţa Şcolii nr. 30 din cartierul Soarelui a fost amenajată o nouă piaţetă, în centrul căreia a fost prevăzută o fântână. I-a rugat pe consilieri să voteze, „ca să nu rămână un proiect neîncheiat”, iar proiectul a fost aprobat.
A fost aprobat studiul de fezabilizate pentru realizarea fântânii de pe strada Aştrilor, pentru care ar urma să se aloce aproximativ 100.000 de euro de la bugetul local.
Autorităţile locale propun acolo o fântână în formă de soare, cu nouă bazine, unul rotund în mijloc şi altele care să imite razele soarelui de jur împrejur. Din aceste bazine ar urma să ţâşnească apa, pe jocuri de lumini colorate, iar oficialii primăriei vor să poată controla de la distanţă, de pe calculator, întreg sistemul.
„S-a considerat a fi oportună construirea acestei fântâni pietonale dinamice pe amplasamentul din faţa Şcolii Generale nr. 30, pe strada Aştrilor, zona fiind intens frecventată de către copii. Acest sistem este un concept de fântână arteziană care permite interacţiunea directă a copiilor cu apa (…) Fântâna pietonală este în formă de „soare”, forma fiind aleasă ca o simbolistică pentru soare fiind pe amplasamentul din cartierul Soarelui, şi este alcătuită din nouă bazine. Jeturile de apă sunt formate de către duze laminare, cu ieşirea de 14 mm, controlabile individual, ce formează practic 56 de grupuri, ce pot alcătui diverse jocuri. Iluminatul va fi asigurat prin intermediul unor proiectoare cu led RGB, cu schimbarea culorii controlabil (…), sincronizată de controlerul multimedia cu jocurile de apă. Partea de control a show-ului multimedia (sincronizarea între jocurile de apă, lumini) este asigurată prin intermediul unui controller ce reprezintă în momentul actual un vârf de gamă al produselor de acest gen. Sistemul se va conecta la internet, fiind astfel posibilă programarea de la distanţă”, au explicat reprezentanţii municipalităţii.
Investiţia este estimată la aproape 440.000 de lei fără TVA.
Oficialii Primăriei Timişoara vor „să mărească zestrea patrimoniului propriu cu mai multe fântâni ornamentale”. Interesant este şi cum se motivează proiectul din Soarelui. Autorităţile locale spun că, dincolo de ambientul plăcut de care ar avea parte locuitorii din zonă şi distracţia copiilor de la şcoală, amplasarea respectivei fântâni ar duce la… „atenuarea problemelor de încălzire globală manifestate în ultimii ani”.
Articole pe aceeaşi temă:
Fantana arteziana cu jocuri de lumini colorate, de 100.000 de euro, in cartierul Soarelui
Citiți principiile noastre de moderare aici!