La doi pași de intrarea în Parcul Botanic ne întâmpină un peisaj care ne poate provoca instant alergii, atrage atenția un cititor TION, care spune că „realitatea momentului se poate vedea la o plimbare în Parcul Botanic în contextul Legii 62/2018 și prin programările de o lună la cabinetele de alergologie”.
Vă reamintim, primarul Nicolae Robu spunea ieri că este revoltător că există ambrozie în Timișoara. Despre plantă se discută de mulți ani, iar edilul-șef a promis în repetate rânduri că ba face un consorțiu pentru a scăpa de ea, ba se va da cu erbicid prin oraș, dar nu s-a mai făcut nimic. A recunoscut însă că există ambrozie și pe terenurile primăriei și spune că a cerut intervenții serioase de la firmele de spații verzi.
De menționat că de îngrijirea Parcului Botanic se ocupă chiar societatea primăriei, Horticultura.
Detalii, AICI!
Poliția Locală a anunțat că a dat peste 120 de amenzi proprietarilor de terenuri de la începutul acestei veri, pentru că nu și-au cosit proprietățile. De altfel, oamenii legii nu pot da amenzi clare pentru ambrozie, ci doar pentru iarba necosită și terenurile neîmprejmuite.
Există însă Legea 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, care spune că „verificarea și constatarea nerespectării de către proprietarii sau deținătorii de terenuri (…) se fac de către o comisie mixtă, constituită prin ordin al prefectului, formată din specialiști desemnați din cadrul direcțiilor pentru agricultură județene, comisariatelor județene ale Gărzii Naționale de Mediu, direcțiilor județene de sănătate publică și autorității publice locale pe a cărei rază teritorială se face controlul”. Amenzile sunt cuprinse între 750 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice și între 5.000 și 20.000 de lei pentru cele juridice. Dacă le și dă cineva…
Articole pe aceeași temă:
Problema ambroziei din Timișoara, o lacună în viziunea lui Robu. De ce nu s-a dat cu erbicid
Trimite articolul
XEu personal ma simt mai rau decat in alti ani. Nu s-a facut nimic pentru combaterea ambroziei. Este si in Piata 700 langa pasajul de sub linia de tren, pe Blvd. Sudului, pe fosta linie a tram. 5, in curtea garzii de mediu, in cimitire, etc. Iau zilnic antialergic si tot imi curge nasul si ochii si ma mananca. Nu mai spun ca medicamentele fac somnolenta deci sunt ca un zombie cam 2 luni pe an. Nu sunt singur. In Timisoara sunt cateva mii si numarul tot creste de la an la an, plus cei care au alergie dar cred ca sunt doar raciti (in august?!). Primarul o fi bun inginer, dar gospodar sigur nu este.
da, destul de logic, e parc botanic, ambrozia este o planta… …
De curiozitate – s- auitat cineva ce e in jurul centurii Timisoarei ?
Sint cimpuri intregi de Ambrozie !
Super, nu ?
SA VINA ROBU SA AMENDEZE PROPRIETARUL SI SA II CREASCA SI IMPOZITUL.
UN PROPIETAR INDISCIPLINAT
Cu gura e usor sa faci orice. Robu = profesor, prorector, rector, politician, primar, Toate sunt ocupatii care se fac cu gura. Daca ai oameni competenti in jurul tau problemele se rezolva. Nu e cazul, stim exact cum sta situatia.
De câtiva ani repetam aceleasi comentarii. Nu va dati seama, caci este deja cazul, ca individul este absolut incompetent si chiar bolnav??? Dar chiar si în astfel de caz, CE FAC autoritatile SANITARE ale orasului??? Parazitii de acolo nu stiu ca macar 20% din cetatenii orasului sufera de alergie la ambrozie? 20% nu merita atentie? Nu citesc reviste de specialitate straine care se ocupa cu aceasta problema si fac si studii despre efectele ei nefaste?! Pentru asemenea cazuri, nimeni nu se uita la metodele (eficace) ale vecinilor europeni care au stârpit planta? Parazitul CityManager, nu a binevoit înca sa se aplece putin asupra acestei probleme? CE ASTEPTAM?
Pentru stârpirea acestei plante deosebit de daunatoare, exista solutii. Dar este nevoie de oameni civilizati care sa înteleaga ca planta este daunatoare, extrem de daunatoare, si sa aplice EFECTIV masurile de eliminare propice.
Doar este parc botanic 😛
Pt Aleea Sănătății 18 i am scris de 3 ori pe Facebook primarului. Se face ca nu observa. Sunt tufe de ambrozie.