„Aceasta este ultima etapă a lucrărilor. În ultimele 13 luni au fost înlocuite reţeaua electrică, reţeaua termică, s-a pus aer condiţionat şi avem aparatură de lucru nouă. Este acum un spaţiu civilizat ce ne redă demnitatea de a lucra în condiţii normale, iar pacienţii din judeţele din vestul ţării care ni se adresează vor fi îngrijiţi într-un mediu plăcut. Aceste îmbunătăţiri ne permit creşterea eficienţei medicale şi economii substanţiale prin reducerea numărului de pacienţi din staţionar”, a precizat dr. Marius Pricop, coordonatorul Clinicii de chirurgie cranio-maxilo-facială din Timișoara.
Acesta a adăugat că primii pacienţi vor putra fi trataţi în spaţiul nou după 1 decembrie şi că se mai doreşte reabilitarea blocului operator al clinicii. Prezent la eveniment, primarul Gheorghe Ciuhandu a declarat, referitor la reabilitarea spitalelor pe care le are în custodie, că „mai sunt multe de făcut şi se vor face în măsura în care vor fi bani”.
Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a Clinicii de chirurgie cranio-maxilo-facială este de 2.971.611 de lei, proiectul fiind finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale.
„Au fost realizate lucrări de reabilitare, iar ambulatoriul a fost dotat cu echipamente medicale (unituri dentare, truse instrumentar consultaţie şi intervenţie, lampe sterilizatoare cu ultraviolete pentru încăperi, maşină developat filme mici şi filme radiologice dentare, etc.), precum şi mobilier specific infrastructurii de sănătate, rezultând astfel o suprafaţă utilă de 296,14 mp în care vor funcţiona 4 cabinete medicale şi alte spaţii specifice ambulatoriului (cabinet radiologie şi imagistică, cabinet pansamente, cabinet asistente, grupuri sanitare, etc.)”, a explicat managerul de proiect, Adriana Deaconu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!