Primăria Timișoara a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor pentru „reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii Ambulatoriului ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență”.
„Achiziția se face cumulat pentru servicii de proiectare, pentru asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor și pentru execuția de lucrări”, se arată în anunțul de licitație.
Ce fel de lucrări se vor face acolo? De toate: de la circuite între corpurile de clădire „corp din curte” și „corp la stradă” până la o scară de evacuare în caz de incendiu; extinderea, compartimentarea și finisarea clădirii „corp din curte” de la P+1 la P+4E cu structura în cadre cu stâlpi din metal, grinzi din metal, contravântuiri verticale metalice. Zidăria de la parter rămâne, iar în interiorul acesteia sunt produse recompartimentări. Noua clădire va avea și instalațiile necesare, va fi racordată la utilități, iar curtea interioară va fi și ea amenajată.
„Sunt prevăzute reabilitarea parterului imobilului situat pe Bd. Revoluției din 1989 nr. 6 și extinderea sa pe verticală, rezultând o clădire cu parter și patru etaje, cu o suprafață construită desfășurată de 865 mp. Construcția va fi prevăzută cu ascensor pentru transport persoane, scări care să deservească noul obiectiv și scări metalice exterioare, cu rol de evacuare. Vor fi refăcute toate instalațiile, vor fi introduse altele noi în completare și vor fi realizate amenajări exterioare”, explicau, la semnarea contractului, reprezentanții ADR Vest.
Doi ani și jumătate de șantier
Valoarea contractului este estimată la 7,51 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 1,55 milioane de euro. Primăria a semnat încă din 23 iulie 2019 contractul pentru fonduri europene, în valoare de 10,5 milioane de lei cu tot cu TVA. Din banii europeni se va face și dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului. UE ne dă 7,414 milioane de lei, de la bugetul local se pun 211.835 lei, iar de la bugetul de stat vor veni 2,9 milioane de lei.
Durata contractului de proiectare și execuție va fi de 33 de luni, adică ambulatoriul ORL va fi modernizat în aproape trei ani, din care trei luni pentru proiectul tehnic, iar 2 ani și jumătate pentru execuție. Ofertele se pot depune până în 27 iulie.
Clinica ORL a ieșit în octombrie 2019 dintr-un șantier destul de lung. Primăria a reușit să reabiliteze în sfârșit imobilul în care funcționează clinica, cu bani de la bugetul local: aproape 2 milioane de lei. Atunci a fost reabilitată fațada clădirii istorice, dar și învelitoarea acesteia, adică au fost refăcute tencuiala și ornamentele. S-au făcut și tratamente contra umidității, prin înlocuirea tâmplăriei și a grilajelor ornamentale, iar clinica ORL are în sfârșit un lift, pentru ca pacienții să nu mai fie urcați cu targa pe scări spre sălile de operație de la primul etaj. S-au făcut și dotări: paturile au fost înlocuite și dotate cu butoane de alarmă. Lucrarea a fost executată de firma Alex-Dia Construct, una dintre societățile „abonată” la lucrări pe bani publici în Timișoara.
Articole pe aceeași temă:
Robu taie panglica, acum și la Clinica ORL! Bolnavii sunt cărați în sfârșit cu liftul spre operații
Trimite articolul
XO porcarie de reabilitare, se baga bani intr-o cladire din perioada interbelica, cu o curte extrem de mica ca suprafata in care se va improviza un ambulatoriu care nu va respecta nici o norma sanitara privind fluxurile pacienti/medici/apartinatori, si cu un spatiu deficitar/pacient! Orice om cu ceva creier ar muta ORL si Oftalmologia din maghernita din piata 700 la Clinicile noi iar acest spital de Urgenta pe Calea Torontalului care ar acoperi nordul orasului fiind diametral opus Judeteanului.
Dar Robu baga banii in carosabil sa aiba pe unde sa-si plimbe fundul in mertanul de serviciu
-
O cladire veche nu va fi niciodata la fel de buna ca una noua.Probabil le place faptul ca banda 1 e tot timpul ocupata din lipsa de locuri de parcare.
Eu am o dilemă. Tara asta n-are niciun ban? Deloc? Toti banii trebuie să vină de la UE și noi ne lăudăm asta? O ziceam ca pe un motiv de mândrie “cu bani de la UE” . Banii țării unde sunt?