Primarul Nicolae Robu şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, au semnat, luni, contractul de finanţare pentru proiectul privind „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea Ambulatoriului de Obstetrică și Ginecologie al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara”. Vorbim despre un proiect care va beneficia de finanţare prin Regio – Programul Operațional Regional.
Perioada de implementare este de 9 luni. Proiectul vizează atât reabilitarea clădirii ambulatoriului, cât și dotarea acesteia cu aparatură medicală de specialitate ce corespunde standardelor medicale actuale.
Ce se va face concret? Vor fi reabilitate, modernizate și echipate şapte dintre cabinetele existente și vor fi create şapte noi cabinete, cu dotările aferente.
Conducerea Spitalului Municipal Timişoara speră ca, odată finalizate investiţiile prevăzute la Odobescu, femeile din vestul ţării, care iau adesea drumul Ungariei atunci când au o problemă de sănătate, să apeleze cu încredere la această unitate.
„Vorbim de un ambulator modern și semnificativ ca și capacitate de a oferi servicii medicale, 14 cabinete amenajate și echipate la standarde cu echipament absolut nou și performant, ecografe, aparat de anestezie, cautere, de posibilitatea de a face colposcopie și histeroscopie. Practic, pe lângă consult și ecografie vor fi posibile mici intervenții chirurgicale la nivel de ambulator sau de spitalizare pe zi. Sunt posibile și acum, dar după investiții se vor face la un nivel superior. Sperăm să devenim cel mai important ambulator din județ și din vestul țării după această reabilitare”, afirmă managerul Spitalului Municipal, Octavian Mazilu.
Acesta crede că se vor găsi soluţii pentru ca activitatea ambulatoriului să nu fie întreruptă pe perioada lucrărilor.
Valoarea proiectului este de peste 2,4 milioane euro, finanțarea nerambursabilă fiind de aproximativ 1,9 milioane euro.
„Pentru domeniul major de intervenție 3.1 – „Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”, în Regiunea Vest, au fost alocate 17,59 milioane euro. 26 proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 43,93 milioane euro, au fost depuse spre finanțare în cadrul acestui domeniu major de intervenție. Dintre acestea, 17 proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 30,25 milioane euro, au fost contractate, se află în perioada de implementare sau au fost finalizate. De asemenea, trei proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 10,14 milioane euro, se află în etapa de precontractare, iar şase proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 3,54 milioane euro, au fost respinse. Finanţarea nerambursabilă solicitată prin proiectele care au fost depuse la ADR Vest depăşeşte cu 129,62% alocarea regională”, precizează reprezentanţii ADR Vest, organismul intermediar pentru POR în Regiunea Vest.
Citiți principiile noastre de moderare aici!