Inspectorii Instituţiei Arhitectului-Şef din cadrul Primăriei Timişoara au fost la începutul săptămânii trecute în control la platforma industrială Solventul pentru a verifica legalitatea lucrărilor de desfiinţare care au fost demarate acolo.
În urma verificărilor, oficialii municipalității i-au invitat pe reprezentanții firmei care dețin platforma la Primăria Timişoara pentru clarificarea neregulilor constatate.
„Dat fiind faptul că în termenul prevăzut nimeni din partea societăţii comerciale respective nu a venit pentru clarificarea situaţiei, în cursul zilei de luni, 12 martie 2012, inspectorii Instituţiei Arhitectului-Şef s-au deplasat din nou la faţa locului pentru întocmirea procesului verbal de contravenţie. Proprietarului i-a fost dată o amendă contravenţională de 50.000 de lei şi s-a dispus oprirea lucrărilor şi intrarea în legalitate într-un termen de cel mult şase luni”, a precizat viceprimarul Adrian Orza.
Potrivit Lăcrămioarei Condea, consilier superior în cadrul Direcţiei de Comunicare a municipalităţii, lucrările de demolare de la Solventul s-au făcut fără autorizaţie de la primărie.
Şi reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), Filiala Teritorială Timiş, au reacţionat vizavi de situaţia de la fostul combinat petrochimic.
„Apreciem ca inadmisibilă acţiunea de demolare a ansamblului fostei platforme industriale CP Solventul, acţiune în curs de desfăşurare în momentul de faţă, ce aduce grave prejudicii patrimoniului industrial timişorean. Ansamblul PC Solventul este prevăzut în Planul Urbanistic Zonal pe zona malurilor canalului Bega ca ansamblu arhitectural valoros de menţinut, lucru stabilit prin hotărârea de consiliu local nr. 27/ 26.01.2012. Nerespectarea acestei hotărâri reprezintă o încălcare a voinţei şi interesului public exprimate prin ea”, a atras atenţia preşedintele OAR Timiş, Vlad Gaivoronschi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!