Controalele Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș s-au desfășurat între 5 iulie și 5 august. Au fost verificați 170 de comercianți care vând produse în ambalaje returnabile, printre aceștia fiind și cei doi amendați și cel avertizat.
Au fost verificate în principal următoarele obligații ce le revin comercianților care vând produse în ambalaje SGR:
- obligaţia de a utiliza programul informatic pus la dispoziţie de administratorul SGR, pentru raportarea ambalajelor;
- obligaţia de a încheia contracte cu Administratorul SGR, în vederea îndeplinirii obligaţiilor ce decurg din HG nr.1074/2021;
- obligaţia de a organiza puncte de returnare pentru ambalajele SGR;
- obligaţia de a permite exclusiv administratorului SGR preluarea ambalajelor SGR de la punctele de returnare;
- obligaţia de a se înregistra în baza de date gestionată de Administratorul SGR.
- obligaţia comercianţilor de a ţine evidenţa numărului total al produselor comercializate în ambalaje SGR.
Amenzile au fost date unor supermarketuri care nu au obținut autorizație de mediu pentru această activitate, fiind nevoie de acest document în cazul comercianților cu suprafață mare.
Trimite articolul
XO porcărie sistemul. Vrei sa returnezi și nu poți. Te iau la mișto cei din magazin. Mai bine le arunci pe câmp. Păcat ca ne iau banii cu japca.
-
Bravo bă, mentalitate de român de cea mai joasă speță. Aruncă pe câmp că atâta te duce capul.
-
Dacă nu merge aparatul și nici vânzătoarele de la niciun magazin nu ți le iau, ce sa fac cu ele? Să le țin aiurea în mașină?
-
-
În dudeștii vechi timiș e la fel când mergi face mișto că de unde ai sticle le luați de pe străzi și ia sticle o dată pe săptămână și atunci la 20 de sticle spune că nu m-ai merge aparatu și ai vezi cum fug la cafea
Ați putea verifica și câte sticle au sigla de reciclare dar nu sunt recunoscute de sistem când vrei să le returnezi la casă ești încasat dar înapoi nu ți-o recunoaște 😅 clar făcute prost la imprimantă 🖨️ 😁 și mai multe centre !!! Și ceva online unde să poți face reclamație de unde ai luat sticla cu fals semn de reciclare
Să vă explic cum stă situația cu mafioții din SGR.Ei împart profitul cu guvernul,ei au monopol pe România!! Să vă spun ești obligat să execuți ordinele dictatoriale mafioate obligate de SGR ,dar ei habar nu au cât de greu se implementează sistemul.In schimb administratorul dictator numai amenință slugile comerciale și în schimb câștigă foarte bine de spatele comercianților ,slugaci.Dictatorul SGR dacă ar trece la fapte să selecteze el personal și să accepte el personal ,toate gunoaiele aduse de drogați și bețivani,pur și simplu ar da înapoi.DAR DICTATORIA ESTE DICTATORIE SI INAINTE MARS!!! Dar întreabă un om cinstit: DOMNUL FECHETE GUNOAIELE CARE INTRĂ PE LA GRANIȚĂ DIN AUSTRIA SI GERMANIA ,CINE LE RECICLEAZĂ,CINE ESTE AMENDAT ? SLUGILE ROMANIEI SAU MAFIOTII ,DICTATORII SAU OMUL CINSTIT?
Nimeni nu și-a pus problema valorii intrinseci a ambalajelor.
Dacă eu cumpăr un produs ambalat în PET, în prețul produsului plătesc inclusiv ambalajul PET. Poate să fie 17 bani, 10 bani, 5 bani, nici nu contează cât, important este că ru am dat bani pe el când îl cumpăr.
Fără SGR, pot alege să fac ce vreau cu ambalajele. Pot să le refolosesc în scop propriu, de ex, să cresc plante în ele, pot să le adun și să le predau la centrele de reciclare primind o sumă per kilogram, sau pot să mă încălzesc iarna cu ele. E alegerea mea, am plătit pentru ele.
Și vine SGR și îmi spune să trebuie să plătesc încă 50 de bani ca să folosesc produsul, iar după aceea pot recupera cei 50 de bani dacă cedez cei 17 bani, sau 5 bani, plătiți pe PET către anumiți jmecheri NUMIȚI DE ADMINISTRATORUL SGR!
Explicația că kilogramul de PET-uri este plătit cu 1,40 lei la centrele de reciclare nu este valabilă pentru că acel preț este mult subevaluat față de valoarea reală!
Și atunci, cine sunt “jmekerii” cărora SGR le bagă GRATUIT banii noștri în buzunare?
Dacă, în loc de cei 50 de bani plătiți la casă, SGR ar fi dat înapoi, să zicem 60 de bani, sau 55 de bani, ar fi fost corect, dar altfel, sistemul SGR este încă o metodă prin care statul mafiot legalizează sifonarea banilor noștri către anumite buzunare private.
-
Și în Germania plătești 25 de cenți și atita primești la aparatul de reciclare. De ce în Ro ai primi mai mult. Și ca la început implementarea se face mai greu . Romanul și dracu , cind nu se face , de ce nu se face , cind se face de ce se face . Vesnic nemulțumit si vezi doamne cineva cistiga pe spinarea muritorului de rind.
-
eu de aia 50 de bani ma distrez. rup capacul, il arunc pe strada, si fac bucati ambalajul, sa ma asigur ca nu poate fi bagat in mizeria aia de aparat.
-
“cind nu se face , de ce nu se face” – nu, nene, nu si-a pus nimeni problema asta, nu a vrut nimeni sistemul asta, ti-a fost dictat de la uie si de la guvern, si tu ai dansat, ca te-ai nascut caine.
-
In germania de ex ominii se duc cu o mana de ambalaje cand se strâng cateva si au peste tot unde sa le predea la noi daca prinzi un burtos consumator bun care ai este lene sa vina.mai des sau mai vin cativa de pe la tara care tărăsc dupa ei cativa saci de 100 de litri de zici ca sunt moș Crăciun nu mai îți arde sa stai ca prostu la cozi si dacă ai stat prinzi momentul cand e plin containerul, viața in românica
-
este exact cum am spus acum un an ca se va intampla, toti boschetarii, NON-STOP la tomberoane. nu exista ora sa te uiti la tomberoane si sa nu vezi mos craciunii astia la cotrobait. atroce