În lunile aprilie şi mai, inspectori de la Direcţia Judeţeană de Control în Sănătatea Publică din cadrul DSP Timiş au fost cu ochii pe laboratoarele de patiserie-cofetărie, brutăriile, fabricile de îngheţată şi măcelariile din judeţ. Inspectorii au verificat modul în care este respectată legislaţia privind condiţiile igienico-sanitare, şi, potrivit rapoartelor întocmite de aceştia, au semnalat o serie de nereguli: nerespectarea fluxului tehnologic, lipsa certificatului de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă, la angajaţii unităţilor, lipsa autorizaţiilor sanitare de funcţionare pentru maşinile de transport, etichetarea şi ambalarea necorespunzătoare a cărnii şi produselor din carne, manipularea incorectă a produselor din carne. În total, inspectorii au controlat 42 de unităţi şi au dat 4 avertismente şi 23 de amenzi, în valoare de 60.800 lei. Acţiunile de control continuă şi luna aceasta.
Amenzi de peste 60.000 de lei pentru unitatile de producere primara de alimente din Timis
Lipsa autorizaţilor sanitare, ambalarea necorespunzătoare a produselor şi manipularea incorectă a produselor: acestea sunt doar câteva dintre neregulile găsite de inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş la unităţile de producere primară a alimentelor din Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!