Este nevoie de 11 angajați noi în cadrul Poliției Locale, la mai multe birouri, dosarele putând fi depuse până în 28 iunie, la ora 14.
Opt agenți de ordine publică
Pentru Biroul de Ordine Publică, viitorii oameni ai legii trebuie să aibă act psihologic pentru portarmă, permis de conducere, care să știe să pedaleze și să fie în stare să ducă la bun sfârșit probele sportive. Viitorilor polițiști locali ai Timișoarei li se impune și un criteriu de înălțime: 1,75 m la bărbați și 1,70 m la femei.
Așadar, se caută opt polițiști locali pentru Biroul de Ordine Publică, care trebuie să patruleze pe străzile Timișoarei: unul în grad profesional principal, clasa III – vechime 5 ani, doi în grad profesional asistent, clasa III – vechime 6 luni și cinci în grad profesional debutant, clasa III – fără vechime. Cu toții trebuie să aibă studii liceale, respectiv medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat.
Proba suplimentară pentru cei care vor să lucreze în cadrul Biroului de Ordine Publică este una sportivă și are loc în 10 iulie, la ora 10. Viitorii agenți de ordine publică trebuie să poată face 44 de abdomene dacă sunt bărbați și 40 de abdomene dacă sunt femei. Mai trebuie să alerge, atât de viteză, cât și de rezistență și să știe să pedaleze… 100 de metri.
Candidații trebuie să învețe un număr de 19 legi, ordonanțe de urgență sau hotărâri de guvern, pentru a putea susține proba scrisă, care are loc în 11 iulie, la ora 10. Cei care trec de cele două probe vor susține și un interviu, care ar urma să fie programat în termen de cinci zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise.
Probă de testare pe calculator
Mai este scos la concurs și un post de consilier clasa I, gradul profesional asistent pentru Compartimentul Protecția Muncii – Serviciul Resurse Umane. Candidatul potrivit are nevoie de o vechime în muncă de un an, dar și de cunoștințe de operare pe calculator: Microsoft Windows 7/8, Office 2007/2010/2013 și… aplicații internet. Pregătirea profesională trebuie să fie stufoasă: studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniile științe inginerești, științe agricole și silvice; curs în domeniul securității și sănătății în muncă, cu o durată de cel puțin 80 de ore; absolvirea cu diplomă sau certificate de absolvire, după caz, a unui program de învățământ postuniversitar în domeniul securității și sănătății în muncă, cu o durată de cel puțin 180 de ore.
Și pentru acest post se dă o probă suplimentară, de testare pe calculator, care va avea loc în 10 iulie, la ora 10, la sediul Poliției Locale. Proba scrisă are loc tot în 11 iulie, la ora 10. Interviul, la fel, în termen de cinci zile de la proba scrisă.
Polițiștii care depun efort intelectual
Poliția Locală Timișoara mai angajează și un consilier, clasa I, gradul profesional asistent pentru Compartimentul Achiziții Publice, care să aibă o vecihme de minimum un an, dar și studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, precum și cunoștințe de operare pe calculator. Este nevoie de un consilier clasa I, gradul profesional superior pentru Compartimentul Control Intern Managerial și Managementul Calității. Acesta trebuie să aibă o vechime în muncă de minimum nouă ani, studii universitare absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, cunoștințe de operare pe calculator și pe… internet.
Aici nu se susține o probă suplimentară, proba scrisă urmând să se țină tot pe 11 iulie, iar interviul tot în maximum cinci zile de la proba scrisă. Deși nu dau o probă în plus, viitorii consilieri clasa I de la Achiziții Publice și Compartimentul Control Interne trebuie să îndeplinească alte cerințe: să aibă disponibilitate la program de lucru prelungit și efort intelectual, rezistență la stres, abilități de comunicare, autonomie în acțiune, competență în redactare, dar și capacitatea de a lucra atât independent, cât și în echipă.
Ce le oferă Poliția Locală viitorilor oameni ai legii? Un salariu de bază și alte elemente salariale conform actelor normative și un concediu de odihnă.
Candidații trebuie să depună dosarele, pentru orice post, până miercurea viitoare, 28 iunie, la ora 14, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9-14. Fiecare dosar plic trebuie să conțină formular de înscriere, copie după actul de identitate și după diploma de studii și după acte care atestă efectuarea de specializări, copie după carnetul de muncă sau, după caz, adeverință care atestă vechimea în muncă, cazierul judiciar, adeverință care atestă starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult șase luni înainte de concurs, declarație pe proprie răspundere sau adeverință care atestă că nu s-au desfășurat activități de poliție politică, copie după permisul de conducere.
Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0256.206.011 sau de pe site-ul Poliției Locale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!