Intenţia Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană (ATTCE) de a-i implica pe concitadinii renumiţi în străinătate în campania de lobby pentru Timişoara a găsit în Anton J.Braun un ideal destinatar. Reputatul constructor de instrumente a avut o întâlnire informală cu dr. Simona Neumann, directorul executiv al ATCCE, acceptând, entuziast, misiunea de „ambasador onorific” al Timişoarei, titlu simbolic care îi oferă însă prilejul de e susţine, cu prestigiul brand-ului Braun, candidatura urbei sale natale. Atelierul Braun furnizează instrumente de top celor mai importante orchestre din Europa şi din lume, la Berlin, Viena, Paris sau Frankfurt, iar Anton J.Braun are prieteni printre cei mai respectaţi muzicieni şi conducători de instituţii muzicale, pe care doreşte să-i convingă să susţină Timişoara.
„Succesul meu nu ar fi fost posibil fără Timişoara, trei generaţii înaintea mea au consolidat numele de Braun aici, în oraşul nostru. De aici, de pe strada Eugen de Savoya, unde se afla magazinul de instrumente Braun, a plecat acest renume spre Europa. De această filarmonică mă leagă nenumărate amintiri, aveam abonament de stagiune şi veneam la toate concertele ei, încă de copil. Cred că e timpul să dau înapoi din cât îi datorez oraşului şi voi face tot ce pot să susţin candidatura Timişoarei, pentru că e oraşul cel mai potrivit din Europa pentru acest titlu”, a declarat Anton J.Braun, de pe scena Filarmonicii. El a fost distins de primarul Nicolae Robu cu medalia de onoare a oraşului.
Melomanii timişoreni au avut prilejul să audă în concertul care a deschis de-a XXXVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional Timişoara Muzicală la Filarmonica Banatul sunetul unui flaut de lemn marca Braun, identic cu cele pe care le foloseşte, spre exemplu, Filarmonica din Berlin. Maestrul Rolf Bissinger, flautist al Operei din Frankfurt, a oferit o subtilă interpretare a Concertului pentru flaut şi orchestră compus de C.Reinecke. Inflexiunile calde, sunetul moale, catifelat şi învăluitor al flautului de lemn a fost, prentru auditori, o experienţă deosebită.
Sub bagheta dirijorală a lui Radu Popa, orchestra timişoreană a cântat strălucitor, tumultuos, cu un impecabil decupaj al alternanţelor sonore, Simfonia în re minor de C.Franck, în partea a doua a serii. În pauza concertului a avut loc vernisajul expoziţiei documentare dedicată familiei Braun, realizată de flautistul Vlad Colar şi prezentată de dr. Smaranda Vultur. Festivalul Timişoara Muzicală la Filarmonica Banatul se desfăşoară în perioada 12 aprilie- 24 mai 2013.
S.P.D.
Foto (c) fotosen.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!