„A fost în sfârşit aprobată lansarea licitaţiei pentru contractarea executantului bazinului olimpic al Timişoarei. Era un proiect naţional legat de realizarea a 4 bazine olimpice în ţară, la două s-a renunţat, au mai rămas doar două în planul de investiţii, şi unul este cel al Timişoarei. Iată încă o ocazie în care Timişoara nu se poate plânge de mitici, nu se poate plânge că este ignorată de Guvernul României, ci dimpotrivă, are satisfacţia că proiectele ei sunt luate în considerare şi sprijinite”, a afirmat primarul Nicolae Robu.
Edilul spune că bazinul olimpic de înot va fi realizat în zona Stadionului „Dan Păltinişanu”, în spatele noii săli polivalente a Universităţii Politehnica la care se lucrează în prezent, în zona dinspre strada Dr. Aurel Păunescu-Podeanu spre bulevardul Iosif Bulbuca. Autorităţile locale doresc să transforme această zonă într-un adevărat campus sportiv.
„Bazinul va fi amplasat în acel campus al sportului care eu îmi doresc să prindă contur în Timişoara. Campusul sportiv al Timişoarei, aşa cum îl văd eu, cuprinde Stadionul Dan Păltinişanu, terenurile de antrenament din vecinătatea sa, apoi Baza sportivă nr. 2 a Politehnicii, formată din cinci terenuri de fotbal cu iarbă naturală, unul de minifotbal cu iarbă artificială, un teren de handbal, unul de baschet, patru de tenis, două bazine de înot, unul acoperit şi unul în aer liber, o sală de sport pentru tenis, baschet şi volei şi sala polivalentă aflată în construcţie, cu 2.500 de locuri. Toată această enumerare detaliază baza sportivă a Politehnicii. Pe lângă ea, campusul mai cuprinde baza sportivă a Liceului Banatul, acest bazin olimpic care va fi construit şi încă o sală polivalentă pe care eu o vreau cu 15.000 de locuri”, a adăugat Robu.
În ceea ce priveşte sala polivalentă cu 15.000 de locuri despre care vorbeşte edilul, acesta spune că finanţarea nu va fi o problemă. „Mai întâi trebuie să ai proiectul, ideile, şi apoi cauţi bani. Bani există pe planetă, pot fi surse europene, bani guvernamentali, componente private, venituri proprii ale primăriei, credite bancare sau orice combinaţii, nu asta-i problema în concepţia mea. O societate capitalistă se bazează pe iniţiativă. În momentul în care există iniţiativa şi voinţa politică de a face soluţiile se găsesc”, a concluzionat Robu.
Lucrările la noul bazin olimpic de înot vor începe anul viitor şi vor dura doi ani, estimează edilul. Cel de-al doilea bazin va fi realizat de CNI la Iaşi.
Autorităţile timişorene au în plan şi realizarea a patru bazine de înot semi-olimpice, de agrement, în diferite cartiere ale oraşului, acestea urmând să fie construite cu bani de la bugetul local. Şi acest proiect urmează să fie demarat în 2013, din spusele primarului, reprezentanţii municipalităţii încercând să identifice în prezent terenuri adecvate pentru aceste investiţii.
Bazin olimpic de inot, parte a unui complex sportiv la Timisoara
Patru bazine noi de inot in Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!