Fântânile publice forate în Timișoara au fost predate de municipalitate către Aquatim, pentru întreținere și reparații, începând cu luna iunie 2017.
De la data preluării, Aquatim a asigurat mentenanța și aducerea în parametrii de funcționare a fântânilor publice. Pe acestea au fost montate și plăcuțe de identificare. Diversele probleme și întreruperi apar în situația în care trebuie înlocuite piese, respectiv fântânile sunt programate pentru mentenanță.
Monitorizarea calității apei este asigurată atât de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș, cât și de către Aquatim SA prin laboratorul propriu.
„Laboratorul Control Calitate Apă al Aquatim analizează apa provenită din fântânile publice forate ori de câte ori este nevoie în urma reclamațiilor sau în urma operațiunilor de spălare/întreținere. Nicio fântână publică forată nu este conectată la rețeaua de distribuție a apei potabile din municipiul Timișoara. Aquatim SA asigură informarea populației asupra calității apei prin postarea pe site-ul societății a rezultatelor monitorizărilor efectuate. Acestea sunt transmise și către Primăria Municipiului Timișoara”, a declarat pentru Tion Cristina Borca, purtătorul de cuvânt al Aquatim.
Potrivit DSP Timiș, apa din toate cele 95 de fântâni din Timișoara este testată.
„Conform legislației, noi facem monitorizarea o dată pe an, anul asta s-a făcut în luna aprilie. Unde s-au găsit nereguli, s-au emis recomandări și termene de remediere. În Timișoara au fost monitorizate 95 de fântâni publice, iar la nouă dintre ele au fost identificate neconformități și dispuse măsuri de remediere. La această dată, neconformitățile au fost remediate la opt dintre ele și la o singură fântână din zona Soarelui sunt în curs de remediere”, ne-a declarat Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.
Trimite articolul
Xstai un pic, de ce e nevoie de astea daca se lauda si mint toti ca apa de la robinet e buna de baut?
-
Apa de la robinet e buna, ina poate fi foarte usor facuta sa nu fie buna. sau sa nu mai fie. Aia din panza freatica, mai greu. ’86.
-
*insa
-
-
Fiindca oamenii prefera apa din foraje care e testata o data pe an, cea de la robinet e testata mult mai frecvent si e conforma. E vorba de perceptia oamenilor.
-
Pai apa de la robinet nu vine de la fântânile publice, apa din fântânile astea vine din pânza freatică, cea de la robinet vine din Bega. Apa din Bega este filtrată, dar nu destul.
-
in caz de “pana” de cūrent, mai ai apa la robinet?
-
ideea e ca nu beau apa de la robinet, ca e o mizerie
-
eu ti-am raspuns la intrebarea de ce e nevoie de astea. backup.
iar daca la robinetul tau nu e buna apa(buna in sens de parametrii, nu daca iti place tie gustul, e totusi 3 sfert apa din bega, doar un sfert din acvifer) poate fi o problema undeva pe traseu. Mergi la un laborator de analize cu o mostra.
-
-
Buna ziua,
fantanele publice din Ghiroda cui apartin, unde primesc o Analiza a Apei ?
Primaria ma trimite la Aquatim, Aquatimul spun ca primaria e responsabila ?!?
Cu stima
Franz Wissenz
-
in Ghiroda la unele fantani e apa galbuie si miroase puternic a clor
-
Scrie mai sus in articol: DSP Timis
Aha…si la analize ajunge apa din sticla dela supermarket…..sau te miri de pe unde uste apa buna si stiu baietii…
Gata … Daca Aquatim si DSP le monitorizeaza pot sa ma duc sa ma culc