DSP spune că apa consumată de timişeni nu reprezintă niciun pericol pentru consumatori.
„În cursul anului 2013 a fost analizată calitatea apei potabile din cele 144 de localități din mediul urban și rural cu sisteme centralizate de aprovizionare cu apă mari și mici, apele îmbuteliate și minerale naturale îmbuteliate, fântânile publice din Timișoara (96 fântâni) și Lugoj (38 fântâni). Calitatea apei distribuite la consumatori prin uzinele de apă s-a încadrat la toți parametrii chimici și bacteriologici analizați în Legea 458/2002 republicată și nu au fost înregistrate evenimente epidemiologice privind bolile cu transmitere hidrică. Sursele de apă din județul Timiș sunt permanent supravegheate de DSP”, spune directorul executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, dr. Viorica Dumitru.
Monitorizarea calității apei potabile are ca scop prevenirea bolilor transmise pe cale hidrică, precum: boala diareică acută, hepatita virală A, dizenteria, giardoza și altele.
Rezultatele analizelor au fost făcute publice cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.
Începând cu 1993 se sărbătorește, în toată lumea, Ziua Mondială a Apei (WWD). Scopul Zilei Mondiale a Apei (22 martie) este conștientizarea opiniei publice în privința risipei resurselor prețioase de apă, a importanței acestor resurse pentru sănătatea populației. Tema Zilei Mondiale a Apei pentru anul 2014 este “Apa și energia: interdependenţe fundamentale”, deoarece pe plan global 90% din producerea energiei electrice depinde de apă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!