„Nicăieri între Istanbul şi Viena nu mai există un astfel de aparat”, a spus luni, Ranko Szuhanek, managerul Institutului de Cardiologie Timişoara, cu referire la angio-computer tomograful instalat în noul corp de clădire al spitalului timişorean. „Clădirea este finisată, ca funcţionalitate totul este gata. Aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii dotările pentru cele două noi săli de operaţie, după care vom inaugura noul spaţiu”, a precizat ec. Ranko Szuhanek.
Conform acestuia, unul dintre punctele de greutate ale noului corp va fi angio-computer tomograful. „Cu acest aparat, singurul pe o rază de mii de kilometri, se vor putea face investigaţii ne-invazive pacienţilor cu probleme grave. Se va putea face o hartă completă a vaselor de sânge, în anumite situaţii, pentru cazuri extreme. Vom angaja radiolog şi aici va lucra o echipă complexă de specialişti, de la radiolog, cardiolog, chirurg până la anestezist”, a mai explicat managerul institutului. Aparatul este deja montat la parterul spitalului, urmând ca la etajul 1 să funcţioneze o unitate coronariană nouă, la etajul 2 să fie amenajate două săli de operaţie, iar la etajul 3 vor fi saloane mamă-copil.
Vă reamintim că, în luna septembrie a anului trecut, prof.dr. Ştefan Drăgulescu, directorul Institutului de cardiologie Timişoara preciza că „ aripa nouă de clădire va însemna un plus de calitate pentru că două nivele de la această clădire vor cuprinde chirurgie cardiacă a nou născutului şi a copilului mic, pe un alt nivel se va dezvolta unitatea coronariană şi cardiologia de urgenţă, iar la parter se va dezvolta imagisitca, pentru un diagnostic mai corect al bolnavilor cardiaci”. Tot atunci, acesta spunea că transplantul de inimă „nu înseamnă un efort deosebit, ci doar un efort de organizare şi sperăm că se va reveni la transplantul cardiac cât mai curând”. Reprezentanţii instituţiei speră ca noul corp să fie inaugurat în următoarea perioadă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!