Angiograful (Angio CT-ul) va fi achiziționat cu bani europeni, printr-un proiect al Academiei Române, pentru cercetare în scop vascular periferic. Aparatul va fi dotat cu modul de cord, astfel şi Spitalul Judeţean va putea intra în categoria clinicilor care realizează angiografii coronariene, stentări coronariene pentru pacienţii critici coronarieni, cum ar fi infarctul miocardic.
Spitalul a fost vizitat zilele trecute de către reprezentanții Academiei Române. Secretarul Academiei Române, Mircea Ifrim, împreună cu managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, a mers și a vizitat locația care va deservi noul angiograf.
„Spitalul judeţean este propus pentru a primi un angiograf care are module pentru sistemul vascular periferic, pentru cord, şi pentru ficat. Reprezentantul Academiei Române a fost încântat de spaţiile destinate angiografului. Se aşteaptă ca în luna septembrie să se finalizeze licitaţia, iar, cel mai probabil, în septembrie-octombrie vom primi aparatul”, spune managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina.
Cel mai probabil în toamnă se va finaliza licitația de la Academia Română și Spitalul Judeţean Timişoara va fi dotat cu noul Angio CT. În această unitate sanitară există o clinică de cardiologie, iar medicii de aici ar putea trata cele mai grave cazuri. De altfel, vor fi cumpărate şapte astfel de aparate, în toată ţara. Timişul va primi două Angio CT-uri, iar al doilea va merge la Institutul de Boli Cardiovasculare.
Estimativ, acest angiograf costă peste un milion de euro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!