Reprezentanții primăriei au semnat în urmă cu mai bine de doi ani, în 9 august 2018, contractul cu firma Holisun SRL din Baia Mare, care a câștigat licitația pentru aplicația de turism „Visit Timișoara”. Municipalitatea plătește 71.400 de lei cu tot cu TVA, aproape 15.000 de euro, pentru aplicația ce ar fi trebuit să fie gata în trei luni de la semnarea contractului.
Turiștii ar fi trebuit să poată explora orașul prin intermediul „Visit Timișoara” încă din noiembrie 2018. Aplicația trebuie să conțină ghiduri audio, rute turistice, pachete turistice, sisteme de rezervări sau ticketing, colecții de recomandări, articole de marketing și promovare, în două limbi: română și engleză.
În iunie 2019, city managerul Robert Kristof ne spunea că tehnic era totul făcut, dar se lucra la realizarea audioghidurilor ce urmau să fie integrate în aplicație. Spera că va fi gata până în toamna lui 2019.
„Prin intermediul acestei aplicații, turiștii au acces la informații referitoare la principalele obiective turistice, evenimentele organizate de Primăria Timișoara și nu numai, informații referitoare la cultură, muzee, transport public, autorități publice, spitale, magazine, restaurante, unități de cazare, taxi, rent a car etc. Toate aceste informații sunt legate de o hartă complexă care ajută utilizatorul să localizeze obiectivele selectate”, ne-a declarat Daniela Petrișor, șefa Infocentrului Turistic din cadrul primăriei.
Cele mai interesante funcționalități ale aplicației sunt realitatea augmentată (AR) și ghidul audio. Cu funcția AR, utilizatorii pot vedea cum arăta în trecut un anume obiectiv turistic, iar ghidul audio le spune detalii despre locul în car se află, în mai multe limbi, cum ar fi româna, engleza, germana, maghiara, franceza, italiana, sârba sau chineza și altele.
A mai trecut un an, iar reprezentanții primăriei spun că sunt gata „să inaugureze «turismul cu smartphone-ul în mână”.
„Aplicația «Visit Timișoara» va fi actualizată permanent în următoarea perioadă și va fi disponibilă gratuit, în scurt timp, pentru platformele iOS și Android, turiștilor care vor să descopere Timișoara”, ne-a mărturisit, în urmă cu o lună, șefa Infocentrului.
Reprezentanții PMT spun că aplicația este gata, „dar nu s-a stabilit data lansării din cauza pandemiei”. Doi ani mai târziu de când ar fi trebuit să fie disponibilă deja pentru telefoanele celor ce se plimbă prin oraș.
Articole pe aceeași temă:
Aplicația de turism a Primăriei Timișoara încă nu e gata. Poate la finalul verii
Trimite articolul
XDoar o alta mizerie marca Robu, un site de maxim 1000 de euro facut de orice student in anul 1 la informatica
-
Ca programator iti zic: Nu esti in tema. Pretul nu este cu mult exagerat, este mult de lucru la module GIS (harti interactive). Gandeste asa: daca tu ca firma aloci 1 programator sa lucreze la site, si munca tine sa zicem 4 luni, atunci tu facturezi (4 x salarul programatorului + castigul tau). Daca sunt programatori mai multi implicati(ceea ce evident e cazul) atunci aceasta suma sare mult. Daca mai pui si faptul ca orice tine de stat e mai scump, suma nu e mare
-
Nici chiar asa. 15.000 euro este chilipir. Problema este ca nu merge.
A plecat Rombu cu codul sursa? Sau da “Fatal Error” de la Unda Verde? Ruleaza amandoua de pe acelasi server?
Ce are pandemia cu aplicatia? Industria SW e prea putin afecatata de pandemie. Hoti si incompetenti – e singura concluzie!
Principalul este ca s-a platit, nu ca nu merge. Excrocilor.
ce gunoi. sa ma pis pe tine, kartofea robert. 10plm de retardat. ruie tie si lui mobu
ca de obicei, nu raspunde nimeni, justitia reactioneaza pe facebook
mai stiu eu o aplicatie foarte buna si utilizata probabil doar la lansare…se cheama “Primaria Timisoara”…
am o sesizare facuta “decat” de vreo 2 ani care se afla in acelasi stadiu