Noul smartwatch aduce unele schimbări care se observă extern, deși nu este o evoluție prea drastică și nu s-au adeverit acele speculații care indicau o schimbare radicală a designului. Apple Watch 7 se mândrește cu un ecran mai bine utilizat și își menține sortimentul de senzori care îi permit să înregistreze multe valori ale activității și stării utilizatorului. Sa vedem cum e cu el după cateva zile de utilizare.
Design și ecran: mai multă suprafață, aceleași curele
Faptul ca Series 7 este un copy-paste al Apple Watch Series 6 la nivel de forme este un succes din punct de vedere al confortului: semicircumferința care desenează lateralul ceasului este plăcută la atingere și elimină posibilitatea unor colțuri enervante. Este adevărat că Seria 7 cântărește puțin mai mult decât Seria 6, dar asta se vede și se simte doar la început și dacă suntem obișnuiți cu predecesorul său.
Este un smartwatch bine construit și aparent rezistent la lovituri și zgârieturi, deși acesta este ceva ce va trebui să verificăm pe termen lung. Ceea ce putem atesta este rezistența sa la apă, fără probleme de funcționare și cu același sistem de expulzare a apei din difuzor datorită zumzetelor și sunetelor (odată ce dezactivăm blocarea).
Controlul se menține prin rotirea coroanei și a butonului fizic, situate la fel, fiind pulsația corectă a acestuia. Trebuie reamintit că, deși sfera este mărită față de cele precedente, curelele încă se potrivesc, fapt verificat.
În ceea ce privește ecranul, vedem acolo câteva noutăți mai mult sau mai puțin vizibile. Tehnologia LTPO și cei 1000 de niți de luminozitate maximă sunt menținute, deși luminozitatea ecranului Always-on sau ambient a fost mărită la 500 de niț. Acest lucru îi va mulțumi pe cei care văd această funcție utilă, deși în poziția cu încheietura în jos ecranul nu este de obicei foarte vizibil și crește și consumul bateriei.
Cel mai bun lucru este reducerea cadrele și mărirea rezoluției. Ambele aspecte au impact asupra îmbunătățirii unei experiențe cu un ecran care era deja printre cele mai bune pe care le vedem într-un smartwatch actual, fără ca soarele sau orice altă situație să condiționeze experiența (și cu sensibilitate la atingere foarte bună). Contrast bun, claritate bună și fără suprasaturare.
Potrivit Apple, este vorba de aproximativ 20% mai multă suprafață a ecranului, ceea ce vom observa mai ales dacă eram deja utilizatori ai unui Apple Watch (smartwatch) anterior și dacă de obicei citim texte lungi pe ceas, cum ar fi un e-mail sau explicații în aplicații precum ECG. Se observă și dacă avem obiceiul de a plasa o fotografie sub formă de sferă, poate că în acest caz este atunci când o observăm cel mai mult, deși în general putem vedea câteva butoane mai mari precum cele ale Centrului de control sau cele ale codului de deblocare.
Opțiunile de ecran sunt încă oarecum la limită, deși vom vedea ceva mai multe opțiuni în „arată întotdeauna“ (ecran ambiental). Încă nu există o opțiune automată de luminozitate (poate din cauza necesității unui senzor) și în general sunt foarte asemănătoare cu ceea ce vedem în iOS pentru mobilele Apple.
Software și registru de activități: watchOS 8 ne este foarte familiar
Noua versiune a sistemului de operare a fost prezentată anul acesta la WWDC după tradiție, alături de celelalte software-uri de la producător. watchOS 8 își păstrează aspectul, interfața și navigarea, astfel încât utilizatorii care folosesc deja watchOS 7 vor observa puține schimbări.
Secțiunile sistemului sunt încă ecranul de pornire (sau sfera), fereastra de notificare (glisând în jos), comutatoarele Centrului de control (glisând în sus), meniul de aplicații (apăsând coroana) și multitasking (prin apăsarea butonului de jos). Așa cum se întâmplă de obicei, a existat deja o actualizare de software pe care am putut să o instalăm pe Series 7, dar tot timpul am avut software stabil și fluid.
Așa cum se întâmplă adesea, există noi sfere. În acest caz avem cea mai minimalistă opțiune (Contour) și cele reîncărcate, Modular Duo și World Time, care permit mai multe complicații. O altă noutate este cadranul cu portrete, dar n-a funcționat rămânerea ceasului în spatele subiectului focalizat așa cum a arătat brandul.
Apropo de jurnalul de activități, tripleta Activitate + Antrenament + Sănătate este menținută. Un combo mult mai confortabil de administrat și consultat de pe iPhone, dar a cărui sursă de date continuă să fie senzorii Apple Watch.
Aplicația Training adaugă unele activități precum Pilates, Tai Chi și HIIT. În general, este un sortiment care înainte ni se părea destul de complet, deși iubitorii de paddle-tenis încă nu au sportul lor reflectat, deși există chiar și rachetă de raquetball. În afara acestor excepții, în general ne vom găsi activitatea sau putem folosi una similară sau aplicații terțe compatibile.
Numerele în fiecare antrenament pot varia (metri, repetări etc.) și odată cu acestea și ecranul care este afișat în timpul activității. Aici sunt păstrate și secțiunile, cu ecranul principal (număr, timp, apăsări de taste etc.), un mic centru de control și un ecran de redare multimedia.
Aplicația Activity păstrează cele trei inele, corespunzătoare orelor de stat în picioare, minutelor de exercițiu și caloriilor active arse, precum și recompensele pentru doborârea recordurilor sau îndeplinirea provocărilor. În general, informațiile pe care le avem sunt utile și complete, deși nu ajung la nivelul Samsung Galaxy Watch 4 și a noilor săi indici.
(1421)
Citiți principiile noastre de moderare aici!