Primarul Dominic Fritz anunță că în primele patru luni ale anului au fost colectate aproape 2.000 de tone de deșeuri stradale.
„În primele patru luni ale anului au fost colectate 1.900 de tone de deșeuri stradale, adică cât s-a strâns în tot anul 2020. Dacă în 2020, se făcea curățenie doar pe 40% din străzile orașului, anul acesta am reușit să extindem suprafața pe care intervine firma de salubrizare la 95% din străzile Timișoarei. Practic, doar acolo unde sunt lucrări la drumuri nu se intervine”, spune Dominic Fritz.
Zilnic, 16 utilaje ale companiei de salubrizare intervin pe străzi. Numărul angajaților care lucrează la curățenie aproape că s-a dublat, în comparație cu anul 2020, iar acum se lucrează în trei schimburi.
„Știu că mai avem multe de făcut. Continuăm munca și evident, nu ne vom mai întoarce la situația din 2020, atunci când am preluat mandatul și contractul neclar și incomplet de salubrizare, după care funcționăm și anul acesta. Acum lucrăm la documentația pentru un contract de salubrizare pentru anul viitor, care să ne asigure servicii mai bune și un oraș mai curat”, mai transmite edilul.
În acest context, vă reamintim că numai în ultima lună polițiștii locali au amendat 11 persoane pentru că au aruncat gunoaie pe domeniul public. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la peste 28.000 de lei.
De asemenea, timișorenilor li se recomandă ca în cazul în care sesizează nereguli, să folosească aplicația de reclamații a Primăriei Timișoara. Dacă problema ține de instituție, va fi rezolvată.
Totodată, cum a început și campania de dezinsecție aeriană, care va dura până în 24 mai, a fost prelungit și programul de lucru al firmelor care cosesc iarba (cu două ore/zilnic, plus sâmbăta). La rândul lor, cetățenii sunt responsabili de curățenia în gospodăriile proprii. Conform HCL 371/2007, timișorenii care nu iau măsuri de dezinfecție, deratizare și dezinsecție riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.
În 26 mai va fi organizată o dezbatere publică pe tema trasabilității deșeurilor din construcții, astfel încât fenomenul rampelor de gunoi clandestine să fie limitat. Noul regulament va ajunge ulterior pe masa consilierilor locali.
Pe aceeași temă:
Străzile Timișoarei, pline de mizerie. Va fi 2022 „anul curățeniei”?
FOTO. Părinții, nemulțumiți de cum arată Parcul Copiilor din Timișoara
Trimite articolul
XNu ma intereseaza politica, propaganda sau altele….Dar in acest moment centrul orasului este cel mai mizerabil de cand il stiu.. Adica din anii 80, incoace. Nu stiu cine este vinovat, dar e o problema majora. Si aceasta pe langa celelalte probleme…care in trecut nu existau.
Asa se aude ca vine Werner.Cica s-ar intalni cu Presedintele Ungariei si la TM este foarte iubit in urma cresterii alarmante a nivelului de trai
Munca in folosul comunitatii, nu amenda, as da la cei care arunca gunoaie. Ar fi bec orasul.
-
Citeste legislatia este munca in folosul comunitatii dar e voluntara juecatorul transforma suma din amenzi in munca doar daca contravenientul vrea asta …. ar fi fain sa ai de ales intre puscarie si munca in folosul comunitatii
Aceasta nepăsare o vad de fiecare dată când pedalez prin oraș. Mi se pare o nesimțire crasă sa ai coșul la un metru și să arunci gunoiul pe jos, sub banca. Acești mârlani trebuie depistați și sancționați cat mai des posibil.