În primul weekend din acest an când a fost deschis punctul de trecere al frontierei din zona Otelec, aproape 300 de bicicliști au trecut granița în Serbia.
În acest proiect, CJ Timiș este inițiator și partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.
Datele Poliției de Frontieră Timișoara arată că aproape 300 de persoane au trecut frontiera, sâmbătă și duminică, între orele 8 și 20, pe cea mai lungă pistă de biciclete din România, ce se întinde pe 37 de kilometri.
Punctul de frontieră din zona comunei Otelec a fost deschis în urma inițiativei Consiliului Județean Timiș, care a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, în perioada martie – octombrie 2023.
Pe de altă parte, un citior Tion reclamă dispariția coșurilor de gunoi de pe pista care duce în Serbia.
„CJT a tăiat coșurile de gunoi de pe traseul pistei din refugii și a pus la mișto afișe care atenționează că aruncarea deșeurilor e interzisă…. Starea pistei e deplorabilă”, ne-a scris cititorul.
În replică, reprezentanții administrației județene au declarat pentru Tion că se vor instala pubele mai mari, accesibile firmelor de salubrizare. Până atunci, bicicliștii trebuie să transporte gunoiul după ei până la punctele de colectare.
„Deoarece coșurile de gunoi de pe traseul pistei au fost umplute de mai multe ori cu deşeuri menajere și chiar resturi de construcție care nu proveneau de la persoanele care au folosit pista, pe traseu vor fi amplasate pubele mai mari, în zonele unde pista se intersectează cu drumuri auto și acolo unde mașinile salubrizării pot intra ușor și mai des.
La fel ca în pădure și în natură, bicicliștii sunt rugați să-și ducă deșeurile cu ei până la aceste puncte de colectare. Atunci când zonele de popas vor fi refăcute, proiectul va respecta ghidul elaborat de European Cyclists’ Federation deoarece alinierea la practicile europene este necesară și din acest punct de vedere”, au spus reprezentanții CJ Timiș pentru Tion.
Următoarele weekend-uri preconizate în care trecerea în țara vecină va fi posibilă pe pista de pe malul Begăi sunt: 29 – 30 aprilie; 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie și 28 – 29 octombrie.
Trimite articolul
Xdaca duci incolo un pet cu 1L apa nu cred ca iti este greu sa-l cari inapoi gol.
la fel cu orice ambalaj plastic de mancare.
tine de cei 7 ani de acasa.
daca n-ai cos asta e, il pui inapoi in rucsac si-l arunci acasa
-
Da cosurile alea au fost taiate pentru ca erau golite foarte rar de catre angajatii CJT …poate o data pe luna..au gasit solutia tipic romaneasca le taiem si cu asta basta…..Deci dupa tine aia au cei 7 ani de acasa ?pe principiul tau ar trebui taiate toate cosurile din spatii publice si am scapat de o grija…daca avem 7 ani de acasa nu ne suparam le caram cu noi acasa
-
Pe principiul tau, daca altii n-au cei 7 ani de acasa nu trebuie nici tu sa-i ai. Un fel de hai sa vedem cine-i mai breaz. Felicitari, boss. Asa gandire, asa tara.
-
Pentru Alex …..asa vad si eu lucrurile an privinta gunouilui.
cei 7 ani de acasa.
La munte te plangi ca nu sunt cosuri de gunoi? Sau esti gunoi si iti lasi gunoiul acolo?
-
Omul se plangea ca au fost luate cosurile si au fost puse afise,inainte erau cosuri si nu erau afise.
“Aproape 300 de bicicliști au ajuns în weekend în Serbia” – toti legal, da?
bineinteles ca s-au trezit toti neadaptatii sa mearga in turma si sa se planga. proasta decizie deschiderea granitei, magnet pentru instagramisti spandexati care sa-mi aglomereze mie pista
Credca e foarte aglomerat fiind ingusta pista
Si cum vreti sa ridice gunoiul salubrizarea?
Sa intre cu masinile pe pista, sau sa intre angajatii cu mountainbike-uri si cosuri pe spate ?
Dar nu ati auzit de cei 7 ani de acasa? Vorba colegului, daca cari 2L apa (sau orice) inapoi sau pana la primul cos poti cara plastic gol.
Bravo Alex,o remarcă pertinentă!
Eveniment de importanta planetara!