La Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Timiș s-au înregistrat până în prezent 38 de solicitări de angajare din partea refugiaților ucraineni, iar 15 dintre aceștia au reușit să se angajeze cu contract de muncă.
Posturile pe care lucrează sunt în comerț, ca muncitori necalificați, în domeniul înfrumusețării, tâmplari sau drept călcătorese. Din cele 38 de solicitări, cele mai multe sunt persoane active, cu vârste între 25 și 45 de ani, cele mai multe fiind femei.
În Timiș sunt peste 200 de locuri de muncă dedicate refugiaților ucraineni, oferte lansate de 30 de firme prin intermediul AJOFM Timiș. Refugiații care ajung în județ sunt preluați de autorități și sunt informați de încadrarea în câmpul muncii.
În plus, au parte de asistență pentru formalitățile de angajare, inclusiv de traduceri în limba ucraineană.
„Posturile menționate de angajatori ca fiind disponibile pentru refugiați pot fi ocupate de aceștia, dar nu îi exclude pe cetățenii români. (…) Mulți dintre ei lucrează în domenii în care nu au mult contact cu alți angajați, fiind într-o situație delicată care i-ar putea afecta emoțional”, transmite Sorin Ionescu, subprefectul județului Timiș.
Trimite articolul
XSa mearga sa-si reconstruiasca Ukrania!
Asta se intimpla cand alegi un cabotin sa-ti conduca tzara. Sa se duca sa reconstruiasca scolile minoritatilor interzise sa-si govoreasca limba materna. Dai foc la casa dupa care alergi dupa ajutor prin vecini. Si nu numai.
-
Dar’ar bomba animalului rus peste voi amandoi, care ati comentat pana acum, neanderthalienilor, sa va vad atunci si pe voi cerand voi de munca la ucrainieni.
Proasta (rau) natia asta romaneasca din care fac parte, astia doi de mai sus care au comentat. Daca sunt trolli rusesti se mai poate adauga si ticalosi care ar vinde-o si pe ma-sa pentru niste ruble.
-
Miii de români se afla westul europei,.. €.(si altiiii/RO/ sânt pregatiti cu valiza sup pat) –